مجله کسب و کار رشدآپ– دنبال راهی برای پیشرفت در کسب کارتان هستید؟ بنچمارک می تواند جواب سوالتان باشد. بنچمارک چیست؟ بنچ مارک بهترین های هر صنعت را در مقابل فرآیند کسب و کار شما قرار داده که این می تواند به منظور شناسایی نقاط ضعف عملکرد کسب و کارتان و ایجاد مزیت رقابتی باشد. از این روش می توان در هر فرآیند، رویکرد، عملکرد و یا هر تولید محصولی در کسب و کار استفاده کرد. این فرآیند ابتدا بر معیارهایی مانند کیفیت، زمان، هزینه، اثربخشی و رضایتمندی مشتریان برای تشخیص مشکلات تمرکز می کند. بنچمارکینگ برای کسب و کار در هر صنعتی می تواند ارزشمند باشد ولی ابزاری سریع برای موفقیت نیست. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با هدف بنچمارک در کسب و کار آشنا شوید.
بنچمارک چیست؟
بنچمارک چیست؟ در پاسخ به این سوال، به ساده ترین مفهوم ممکن باید بگوییم که بنچمارکینگ نوعی نمره داده به پدیده های مختلف است. به بیان دیگر پاسخ سوال بنچمارک چیست؟ می تواند مقایسه عادلانه و درست از دو محصول در شرایط یکسان باشد. یک بنچمارکینگ واقعی می تواند به صورت جامع، تمامی جنبه های عملکر و یا نقاط ضعف محصول و قطعات را ببیند. از سوی دیگر خوب است بدانید بنچ مارک می تواند به بررسی قطعات گوناگون طی مراحل متوالی نیز بپردازد.
این، یک فرآیند در حال پیشرفت است که امکان شناسایی مسائل احتمالی عملکرد را به صاحبان کسب وکارها می دهد.
بنچ مارک این امکان را می دهد تا به کسب و کار خود، از دید مشتری برای آزمودن چگونگی دستیابی به بالاترین عملکرد و فرایندهایی که باعث حفظ موفقیت می شوند، نگاه کنیم.
به یاد داشته باشید، بنچمارکینگ نباید یک عمل یکباره باشد بلکه باید یک جز اصلی در برنامه کسب و کار شما برای برطرف کردن ضعف عملکرد و حفظ روش هایی برای رشد و شکوفایی کسب و کار شما باشد. اکنون می دانیم بنچمارک چیست. حالا بیایید دلایل انتخاب بسیاری از مشاغل از این روش را بررسی کنیم.
هدف بنچمارک در کسب و کار
نشان دهنده چگونگی مقاومت کسب و کار شما در مقابل رقبا

یکی از رایج ترین هدف بنچمارک در کسب و کار این است که صاحبان کسب و کار خواستار فهم چگونگی مقایسه کسب و کار آن ها با رقبای خود هستند.
شما احتمالا زیر و بم کسب و کار خود را می دانید، اما آیا از فرایندهای منحصر به فرد سایر مشاغل در صنعت خود آگاهی دارید؟ با اختصاص دادن زمان برای درک بهتر سایر مشاغل و نحوه فعالیت آن ها با کسب و کار خود، می توانید متوجه نقاط ضعف کسب و کار خود شوید. دانستن دقیق عملکرد رقبای شما می تواند این فرصت را برایتان فراهم کند تا از آن ها پیشی بگیرید و کسب و کار خود را پیشتاز صنعت خود کنید.
ارتقا کارآیی و اثربخشی شرکت
همکاران تجاری شما نیز بر این باورند که فرآیند بنچمارک نه تنها برای درک بهتر رقبا، بلکه برای بهبود کارایی و اثربخشی کسب و کار مفید است. به این صورت می توانید نحوه عملکرد کسب و کار خود را ارزیابی کنید. آیا برنامه بازاریابی، تاکتیک های تبلیغاتی و فروش شما مطابق انتظارات و پیش بینی های شما پیش می رود؟ در غیر این صورت، ممکن است چیزی در این معادله اشتباه باشد. بنچمارک اطلاعات و ابزارهای مورد نیاز را برای کارآیی و اثربخشی بیشتر در تمام زمینه های تجاری به مشاغل می دهد. این امر به ویژه برای انواع خاصی از شرکت ها، مخصوصا مشاغل خدماتی ، امری حیاتی است.
هدف بنچمارک در کسب و کار ؛ پیگیری پیشرفت اهداف تجاری
انجام تحقیقات کافی و اولویت قرار دادن تغییرات در کسب و کار به منظور رشد، اولین قدم است. شما همچنین باید راهی برای محاسبه پیشرفت خود پیدا کنید تا مطمئن شوید که در مسیر رشد قرار دارید. بنچمارک می تواند ابزاری مفید برای ردیابی مسیر پیشرفت اهداف شرکت شما باشد و صرفا یک رتبه بندی نیست. هدف از بنچمارک در کسب و کار می تواند نشان دهنده ضعف عملکردی که بسیاری از مشاغل با آن روبرو هستند، باشد و با نزدیک شدن به اهدافتان شاهد این امر خواهید بود که نقاط ضعف کسب و کار شما در حال برطرف شدن هستند.
کشف فرصت های جدید برای رشد سریع
آیا تا به حال متوجه شده اید که شرکت شما پیشرفتی نمی کند و یا با سرعت مورد نیاز رو به جلو حرکت نکرده تا بتواند با روند مدرن و تغییرات در صنعت مطابقت داشته باشد؟ این یک نگرانی مشترک در بین مشاغل موجود در کلیه صنایع است. مشاغل اغلب به دنبال ایجاد موفقیت درون شرکتی هستند در حالی که باید موفقیت شرکت های دیگر را نیز در نظر داشته باشند. با بررسی عوامل موثر در موفقیت سایر شرکت ها می توانید دلیل پیشرفت و عملکرد عالی آنها را به خوبی تشخیص دهید و سپس برنامه جدیدی برای بهبود عملکرد خود برای مطابقت یا فراتر رفتن از رقبا تهیه کنید. بنچ مارک این توانایی را دارد که به مشاغل کمک کند فرصت های جدیدی را که منجر به رشدشان می شود را ایجاد کنند.
انگیزه دادن به کارمندان
بنچمارک تاثیر مستقیمی روی افراد دور و بر شما مخصوصا کارمندانتان دارد. با گذشت زمان، کارمندان می توانند در موقعیت های خود دچار روزمرگی شوند که این امر منجر به رکود خواهد شد. خستگی و یا کمبود چالش در وظایف کارمندان به تدریج می تواند باعث افت عملکردشان شود. هدف بنچمارک در کسب و کار می تواند انگیزه دادن به کارمندان باشد و باعث ترغیب آنان در جهت اهداف شرکت شود و آنها را مسئول اعمال و یا ضعف عملکردشان کند. باید مطمئن شوید که درک کارمندانتان از “عملکرد خوب” چیست تا پیش بینی آنچه را که در آینده انتظار دارند داشته باشید.
تقویت عملکرد بخش فروش
نحوه عملکرد فروش شما اساسا می تواند تجارت شما را تحت تاثیر زیادی قرار دهد. با این حال، بسیاری از صاحبان مشاغل درک لازم از اینکه چرا فروش آن ها با گذشت زمان کاهش یافته است، را ندارند. هنگامی که ارقام فروش خود را محک می زنید و از بنچمارکینگ استفاده می کنید، در مورد تجارت خود اطلاعات کسب خواهید کرد که شامل مواردی مانند مقایسه فروش شرکت های رقیب با شرکت خود، تعداد اعضای تیم فروش شرکت های رقیب و مشارکت آن ها با شرکت های بزرگتر می شوند.
همچنین ممکن است دریابید که رقبای شما مزایایی مانند روزهای تعطیل بیشتر در هفته برای تیم های فروش یا حقوق بیشتر برای تشویق عملکرد بهتر را ارائه می دهند که شما از آن هیچ بهره ای نبردید.
بهبود کیفیت محصولات فروخته شده

شما احتمالا از زمان، پول و منابع زیادی برای ارائه بهترین محصولات ممکن به مشتریان خود استفاده کرده اید. با این وجود، تغییرات در صنعت، روندهای جدید و فناوری و سایر تغییرات محیطی می تواند بر ارزش محصول و نحوه عملکرد آن در طول زمان تأثیر بگذارد. بسیاری از شرکت ها برای بهبود کیفیت محصولات خود از بنچ مارک استفاده می کنند که شامل مطالعه محصولات رقبای آن ها برای تعیین چگونگی عملکرد بهتر کالاهای مشابه است که منجر به بهبود محصولات یک شرکت شده و در نهایت موجب رضایت مشتری و نتیجه نهایی بهتری می شود.
سخن پایانی
مشاغل موجود در همه صنایع همیشه به دنبال راه هایی برای عملکرد بهتر از یکدیگر هستند تا بتوانند گوی سبقت پیشرفت و موفقیت را از سایرین بدزدند و مشتریان بیشتری را از آن خود کنند. این همیشه یک تلاش آسان نیست، به ویژه هنگامی که صاحبان مشاغل قادر به مقایسه فرآیند و عملکرد خود با عملکرد سایر رقبا نیستند. اکنون که با هدف بنچمارک در کسب و کار آشنا شده و مفهوم آن را می دانید، بهتر است به این مقوله با دید جدی تری بنگرید. ویژگی مدیر خوب همین است که با روند رشد صنایع پیش برود.
منبع