بسیاری از افراد دوست دارند تا با کسب و کار پر سودی را راه اندازی کنند. یکی از این کسب و کارها که می تواند آینده بسایر خوبی نیز داشته باشد، راه اندازی مرغداری است. چگونه مرغداری راه بندازیم ؟ این سوال بسیار مهمی است که افراد علاقه مند به این حوزه از خود می پرسند. در این مطلب با ما همراه باشید تا با یکدیگر به بررسی این پرسش بپردازیم: برای مرغداری چه چیزی لازم است .
راه اندازی مرغداری
برای راه اندازی مرغداری به چه چیزهایی احتیاج هست؟ اگر بخواهید مرغداری راه اندازی نمایید، باید نکات مهمی را در این خصوص بدانید؛ چرا که در غیر این صورت مسیر موفقیت را برعکس طی خواهید کرد:
برای مرغداری چه چیزی لازم است

برای مرغداری چه چیزی لازم است ؟ برای راه اندازی مرغداری، باید تمام جوانب را در نظر گرفته و به خوبی آماده شوید. برای راه اندازی مرغداری، از خرید تجهیزات مرغداری گرفته تا خرید پرنده و بازاریابی، باید هر قدم را عاقلانه بردارید. فراموش نکنید که مانند سایر کسب و کارها، در مرغداری نیز رقبایی دارید که نباید آن ها را فراموش کنید.
برای مرغداری چه چیزی لازم است ؟ مجوز! یکی از مهم ترین مواردی که برای راه اندازی مرغداری به آن نیاز دارید، مجوز است. درواقع بدون مجوز نمی توانید کار خود را آغاز نمایید. برای گرفتن مجوز مرغداری، باید طرح توجیهی بر اساس تمام ضوابط فنی و قانونی را تهیه کنید. سپس نقشه بنای ساختمان و تاسیسات را تهیه کرده و مدارک را واحد امور دام شهرستان محل سکونت تسلیم نمایید. پس از مجوز جهاد کشاورزی، شما می توانید کار خود را آغاز نمایید. (برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه اخذ مجوز مرغداری اینجا کلیک کنید)
علاوه بر این، شما به این موارد برای مرغداری نیاز خواهید داشت:
- سالنی به منظور پرورش و نگهداری طیور
- انباری برای نگهداری دانه و جیزه ها
- انبار برای حفظ و نگهداری از داروها، واکسن و مکمل های مرغ
- انبار به منظور نگهداری لوازمی و تجهیزات
- سیستم های تهویه مناسب فضا و سیستم های گرمایشی و سرمایشی متناسب
- تامین آب
- دفتر اداری برای پرسنل
- سرویس بهداشتی و رختکن
- حوضچه های ضدعفونی
- فضایی برای استقرار کوره لاشه سوزی مرغ ها
- فضایی به منظور نگهداری کود خشک کن
- فضایی برای کالبد شکافی
- فضایی برای موتورخانه
- اتاق ضدعفونی
- سیستمی به منظور جمع آوری و دفع فاضلاب و زباله
- منبع تامین سوخت
- قفسه های استاندارد
- آبخوری
- میکسر و بالابر
- آسیاب برای خرد کردن دانه ها
- سیستم نوردهی و روشنایی
توجه داشته باشید که اگر تجارت خود را با دقت انجام دهید، احتمال رشد و رسیدن به موفیقت سریع آن وجود دارد. چرا که همیشه تقاضا برای محصولات مرغی وجود دارد. بنابراین این صنعت همیشه پابرجا خواهد بود. علی رغم رقابت سخت، به شرط رعایت اصول اولیه راه اندازی مرغداری، بازگشیت سرمایه شما سریع خواهد بود. حال برای مرغداری چه چیزی لازم است ؟ اینجا اصول اولیه راه اندازی مرغداری را در اختیارتان قرار می دهیم:

اصول اولیه راه اندازی مرغداری
نوع مرغداری خود را انتخاب کنید
راه اندازی مرغداری صنعت گسترده ای است. در اصل، دو نوع مرغداری وجود دارد که می توانید حوزه فعالیت خود را بر اساس آن ها انتخاب کنید: مرغداری گوشتی و مرغ تخم گذار. در مرغداری گوشتی، شما مرغ را برای کشتار و درواقع برای گوشت پرورش می دهید. اما در روش دیگر، تخم مرغ پرورش خواهید دارد و سپس جوجه کشی تخم مرغ و پرورش جوجه نیز در این کار وجود دارد.
از این رو برای راه اندازی مرغداری شما باید تصمیم بگیرید که می خواهید در کدام بخش فعالیت نمایید.
تولید گوشت (تولید مرغ گوشتی)
تولید تخم مرغ
تولید خوراک طیور
پرورش مرغ (جوجه کشی)
فرآوری تخم مرغ و گوشت
نوع مرغ را برای راه اندازی مرغداری انتخاب کنید
اغلب برای راه اندازی مرغداری، صاحبان کسب و کار انتخاب نوع مرغ را فراموش می کنند. شاید شما برای مرغداری کوچک خود بخواهید روی یک نوع پرنده تمرکز نمایید، اما رفته رفته می توانید با رشد کار خود، صنعت خود را گسترش دهید؛ مرغ گوشتی، اردک، غاز، بلدرچین، مرغ دریایی، بوقلمون و … .
لوگویی برای مزرعه خود انتخاب کنید
برای آنکه بتوانید پس از راه اندازی مرغ داری، راحت تر در این کار به موفقیت برسید، بهتر است لوگویی را برای کار خود انتخاب نمایید. در ابتدا، نامی مناسب برای مزرعه خود انتخاب نمایید که بهترین باشد. سپس برای لوگو، کار خود را به یک طراح حرفه ای بسپارید تا لوگویی جذاب برای شما ایجاد نماید.
مکانی مناسب برای مزرعه انتخاب نمایید
یکی از مهم ترین چیزهایی که برای راه اندازی مرغداری به آن نیاز دارید، مزرعه ای برای پرورش مرغ است. مهم این است که مکان مورد نظر شما بتواند کلیه امکانات لازم برای مرغداری را در خود جا دهد. حتی می توانید مرغداری خود را کمی دورتر از شهر راه اندازی نمایید؛ البته باید به فکر رفت و آمد نیروی کار خود نیز باشید. البته نباید مزرعه شما از شهر بسیار دور باشد، چرا که هزینه های حمل و نقل زیاد خواهد شد.
تجهیزات لازم را خریداری نمایید
همان طور که در بخش ” برای مرغداری چه چیزی لازم است ” گفتیم، با تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی مرغداری آشنا شدید. شما می بایست تمامی این تجهیزات لازم برای مرغداری را در بالاترین کیفیت خریداری نمایید، تا بتوانید کارایی آن ها را به منظور رسیدن به هدف مورد نظرتان، تضمین نمایید.
بودجه راه اندازی مرغداری را تامین کنید
برای مرغداری چه چیزی لازم است ؟ تامین بودجه! مطمئنا مانند هر کسب و کار دیگری، برای راه اندازی مرغداری به تامین بودجه نیاز دارید. چرا که قرار است مزرعه ای تهیه نمایید، تجهیزات خریداری کنید، نیرو استخدام نمایید، مرغ خریداری کرده و … .
افراد حرفه ای استخدام کنید
بسیاری از جنبه های پرورش طیور به گونه ای است که فقط افراد باتجربه که ریزه کاری ها را به خوبی می دانند، باید به آن ها رسیدگی کنند. بنابراین، تنها متخصصانی استخدام کنید که سال ها تجربه کار در مرغداری را دارند. اگر بتوانید مرغداری خود را به آخرین فناوری و دستگاه ها تجهیز کنید، کار زیادی نخواهید داشت.
با این حال، شما همواره به یک سرکارگر یا مدیر اداری نیاز خواهید داشت تا از نزدیک مراقب امور روزمره کسب و کار شما باشد.
یک وب سایت راه اندازی نمایید
این روزها برای باقی ماندن در عرصه رقابت، نباید حضور در دنیای مجازی را از یاد ببرید. به همین دلیل لازم است پس از راه اندازی مرغداری، به فکر راه اندازی وب سایت نیز باشید. سپس به کمک متخصصان تولید محتوا و بهره گیری از تکنیک های بهینه سازی موتور جست و جو، شانس خود را برای بهتر دیده و مطرح شدن، بیشتر نمایید.
محصولات خود را به بازار عرضه کنید
هنگام شروع تجارت مرغداری، یکی از موارد قابل توجهی که باید بخاطر بسپارید جنبه بازاریابی است. بدون داشتن برنامه بازاریابی، دستیابی به اهداف تجاری دشوار خواهد بود. برای بازاریابی محصولات، اطمینان حاصل کنید که به درستی تقاضا و وضعیت عرضه محصولات خود را در بازار تخصصی تجزیه و تحلیل کرده اید. مصرف کننده مورد نظر خود را نیز بشناسید تا مشخصات مشتری را دقیقا تعیین کنید.
سپس می بایست روش های مناسب را برای رسیدن به مصرف کننده انتخاب نمایید. شما می توانید هم به صورت خرده و هم به صورت عمده، محصولات خود را به فروش برسانید.
سخن پایانی
اگر از ابتدا گام های خود را برای راه اندازی مرغداری به درستی بردارید، می توانید اطمینان پیدا کنید که یکی از بهترین شغل ها را انتخاب کرده اید. پیشنهاد می کنیم مطالب آتی مجله کسب و کار رشدآپ را دنبال نمایید چرا که در مقالات بعدی، موضوعات مختلف این حوزه را به طور موشکافانه ای مورد بررسی قرار خواهیم داد.