این روزها به این دلیل که هزینه راه اندازی کسب و کار بالا است، برخی از افراد که دوست دارند کسب و کاری را برای خود آغاز کنند، به دنبال یک شریک تجاری می گردند. حقیقت است که هر فردی نمی تواند یک شریک تجاری مناسب برای ما باشد. حتما شما هم کسانی را دیده اید که پس از شریک شدن با فردی، هدفی وصول نشده است. نقش شریک تجاری را در رسیدن به موفقیت در کسب و کار باید پر رنگ دید. در این مطلب ما قصد داریم نکات مهم انتخاب شریک تجاری را در اختیارتان قرار دهیم. با ما در مجله کسب و کار رشدآپ همراه باشید.
نکات مهم انتخاب شریک تجاری
آیا قصد راه اندازی کسب و کار از صفر را دارید و می خواهید ایده خود را با فردی شریک شوید؟ شاید در ابتدا همه چیز خوب به نظر برسد، اما رعایت نکردن نکات انتخاب شریک تجاری، می تواند شروع درگیری ها باشد. به جای تمرکز و اصرار بر شروع کار سریع، بهتر است وقت برای شناخت شریک تجاری خود صرف کنید.
همکاری، درست مانند یک ازدواج که با کلی قلب، گل سرخ و رویایی شروع می شود، یک همکاری می تواند به سرعت به دل شکستگی، خشم، دادخواست و ورشکستگی تبدیل شود. قبل از اینکه حتی به کشیدن ماشه بر روی شریک تجاری خود فکر کنید لحظه ای بسنجید که آیا به این کار نیاز هست.
اگر فکر می کنید ایده خوبی دارید از هماهنگی او با ارزش ها، رهبری، و مهارت ها شما اطمینان حاصل کنید. این نکته را مد نظر داشته باشید که پایان شراکت خیلی سخت تر از آغاز آن است.
اگرچه ممکن است تمایل داشته باشید شریک زندگی خود را بر اساس ویژگی های شخصی انتخاب کنید، اما یک مقاله در خصوص تجارت نشان می دهد که اینکار برای شریک تجاری صادق نیست.
در حالی که ارتباط بدون دردسر دشتن با کسی بسیار مهم است اما این به تنهایی به معنای مناسب بودن آن ها برای تجارت با شما نخواهد بود.
مهم است که در یک شریک تجاری چه ویژگی هایی را می خواهید در نظر بگیرید تا بدانید که می توانید برای اجرای یک کسب و کار موفق و انجام کارها روی آنها حساب کنید.
در ادامه به بررسی نکته هایی برای جلوگیری از مشارکت و انتخاب شریک تجاری بد می پردازیم:

چگونه شریک خوب پیدا کنم؟
1- اعتماد
اعتماد یکی از نکات کلیدی است که در خصوص انتخاب شریک تجاری باید به آن توجه کنید. آیا آنقدر به شریک تجاری خود اطمینان دارید که حساب بانکی شخصی خود را در اختیارش بگذارید؟ اگر جواب خیر هست دوباره درباره او فکر کنید.
عامل مهم دیگری که باید در نظر بگیرید، این است چقدر شریک شما قابل اطمینان خواهد بود. هنگام تصمیم گیری های مهم تجاری که حضور ندارید، می توانید روی او حساب کنید؟
آیا می تواند هنگام نبود شما تیم را رهبری کند و تجارت را پیش ببرد؟ آیا می تواند به موقع کارها را به پایان برساند؟
اگر شریک بالقوه کسی نیست که بتوانید به او اعتماد کنید، چرا در انتخاب آن ها برای اداره یک تجارت خوتان را به زحمت میاندازید. کارآفرین بودن به زمان، تلاش، تمرکز و سختکوشی زیاد نیاز دارد. اگر این فرد قابل اعتماد و امین نیست سراغ شخص دیگری بروید. انتخاب شریک تجاری مناسب برای اداره موفق و بی دردسر یک شرکت ضروری است.
این موضوع در مورد پیدا کردن شخصی است که ایده های جدید ارائه می دهد، دیدگاه شما را به اشتراک می گذارد و خلاقیت را تقویت می کند.
2- دوستی
اگر شریک شما دوست خوبی باشد، مطمئن باشید که اهداف، ارزش ها و مسئولیت های آن ها با شما مطابقت دارد. البته انتظار نداشته باشید چون شما رابطه خوبی با آن ها دارید، آن ها می توانند حتما شریک تجاری خوبی باشند. اما می توانید با در نظر گرفتن آن ها، ویژگی های شخصیتیشان را دریابید.
3- اجرای آزمایشی با شریک تجاری
شخصی را که تجربه کارغیرانتفاعی یا پروژه را دارید انتخاب کنید. باید بدانید که آیا آن ها اهل کار تیمی هستند و اینکه چگونه در شرایط دشوار واکنش نشان می دهند. اگر به هیچ وجه با شریک بالقوه تجربه ای مشترک ندارید، قبل از نهایی شدن مشارکت، یک دوره آزمایشی را برای مدت معینی انجام دهید.
4- شریک تجاری ، کارمند یا مشاور
به این دلیل که استطاعت مالی استخدام ندارید با کسی شریک نشوید. می توانید فرد مورد نظر را به عنوان مشاور استخدام كنید تا اینكه بخشی از شركت خود را واگذار نمایید. در این حالت ممکن است بعدا متوجه شوید كه او شریک خوبی برای شما نیست.
5- نقاط قوت متنوع با شریک تجاری
اطمینان حاصل کنید که نقاط قوت شما و شریک تان متنوع است. اگر شما دو نفر را استخدام کنیدکه هر دو در فروش توانمند هستند و هیچ کسی را در اجرای سطح عملیاتی استخدام نکرده باشید، چالش ها از آنچه که فکر می کنید بیشتر خواهند شد. استخدام کسی که نقاط قوت شما را تقویت می کند، کار بهتری است. برای رشد سودآور، تعادل را حفظ کنید.
6- مسئولیت های متعادل
هر دو طرف باید با هم توافق کنند که مسئولیت هایشان در شرکت چیست و به آن ها پایبند هستند. اگر یک نفر تلاش کند تا همه امور را به دست بگیرد و همه کارها را انجام دهد یا کم کاری کند، آنگاه در مشارکت مشکل ایجاد می شود و احساس نارضایتی به وجود خواهد آمد.
7- پول و مسائل مالی
درست مانند ازدواج، پول و مسائل مالی همیشه یکی از مهم ترین مشکلات در شراکت بوده و هست. بنابراین، در ابتدا درباره نحوه مدیریت بودجه و توزیع سود باهم به توافق برسید.

8- ارزیابی ها/ قراردادها
یک فرمول برای تعیین ارزش شرکت تعیین کنید تا از اختلاف نظر هنگامی که یکی از طرفین وجود ندارند، جلوگیری نمایید. توافق نامه خرید/فروش برای بحث در مورد همه احتمالات و نحوه برخورد با آن ها قبل به وقوع پیوستن به طور باورنکردنی مفید خواهد بود.
چرا همه این ها اینقدر مهم هستند؟ زیرا یک تجارت بزرگ می تواند به دلیل مشارکت بد به شدت آسیب ببیند و هرگز به تمام توان خود نرسد. شروع یک تجارت و یا مشارکت یک تجربه احساسی است.
هنگام مشارکت تمام تلاش خود را کنید تا احساسات خود را کنار بگذارید و اطمینان حاصل نمایید که همه چیز به مرتب پیش می رود.
9- تجربه
تجربه یک شریک بالقوه عامل مهمی است زیرا او باید بدون شما بتواند کار خود را انجام دهد. در زمان هایی که شما مرخصی هستید و یا در شرکت حضور ندارید، او باید مهارت لازم را برای اداره شرکت و کارها داشته باشند. به تجربه هایی که شریک شما باید داشته باشد، حتما فکر کنید.
آیا ترجیح می دهید که آن ها قبلا به طور حرفه ای با شخصی شریک شده باشند یا اولین تجربه شراکت آن ها با شخص شما باشد؟ چه سطح از تخصص آز آن ها را انتظار دارید؟ آیا نوع خاصی از تجربه را از آن ها می خواهید؟ به این سوالات پاسخ دهید تا بتوانید بهترین شریک تجاری را برای خود انتخاب کنید. وقتی چیزی به ذهن تان خطور می کند، سریع یادداشت کنید تا آن را فراموش نکنید.
10- خلاقیت
کلید تداوم شراکت، ایجاد ایده های خلاقانه ای است که قابلیت پیشرفت داشته باشد. هر آنچه باعث تمایز محصولات و خدمات شما می شود، همان چیزی است که موفقیت شما را تضمین می کند. مردم همیشه به دنبال بهترین ها هستند و این نیاز به خلاقیت دارد. خلاق نبودن شریک شما می تواند برای شما مساله ساز شود.
ممکن است شخص خلاقی را استخدام کرده و یا خودتان شروع به رویاپردازی کنید. نکته مشارکت این است که تلاش ها تقسیم شود اما اگر شریک شما در انجام سهم خود کوتاهی می کند، احتمالا ارزش مشارکت را ندارد. بهتری است شریکی که شما را به چالش بکشد انتخاب کنید.
نه تنها شخصیت آن ها باید شخصیت شما را تکمیل کند، بلکه باید به اندازه کافی احساس انگیزه نیز داشته باشند تا ایده های جدیدی خلق کنند و باعث پیشرفت شرکت شوند.
11- شریک تجاری و مهارت های مختلف
بسیاری از کارفرمایان تاکید زیادی روی مهارت های سخت متقاضیان شراکت با خود را دارند، اما این تنها یک قطعه از معما است.
برای موفقیت در اقتصاد مریض امروز که گزینه های بسیار زیادی وجود دارد، شما هم به مهارت های سخت و نرم نیاز دارید. مهارت های سخت شامل گرفتن مدارک تحصیلی، یادگیری یک زبان جدید یا سرعت تایپ سریع است. مهارت های نرم ویژگی های رفتاری مانند رهبری در مدیریت، تفکر انتقادی، کار تیمی و انعطاف پذیری است.
داشتن تعادل در هر دو مجموعه مهارت برای داشتن یک حرفه ای از هر لحاظ بسیار مهم است. از یک طرف، شریک شما برای انجام خوب کار خود به تجربه و تخصص اولیه نیاز دارد. اما او همچنین باید رابطه خوبی با دیگران داشته باشد، زیرا او با سرمایه گذاران، فروشندگان، کارآفرینان و کارمندان سر وکار دارد.
اگر شریک تجاری مهارت ارتباط برقرار کردن با یک تیم یا توانایی لازم رهبر بودن را نداشته باشد، احتمالا شریک مناسبی برای شما نخواهد بود.
وقتی شرکت شما به دنبال یک شریک است، شخصی با هر دو مجموعه مهارت لازم است تا به تیم بپیوندد. تمرکز روی هر دو طرف به ما این امکان را می دهد تا با شخصی شریک شویم که مناسب ترین فرد برای مشارکت در امور باشد.
12- چشم انداز
بسیار مهم است که شما و شریک تجاری خود یک دیدگاه مشترک برای شرکت داشته و هم نظر باشید. در این حالت دستیابی به اهداف و ایجاد ایده های جدید بسیار آسان تر می شود. اگر اختلاف نظر درباره آینده شرکت و نحوه فعالیت آن دارید، به طور واضح آن را بیان کرده و به وجه مشترکی برسید. برای پیشبرد شرکت، شما و شریکتان باید متفق القول باشید. در غیر این صورت، شما به اهداف خود و یا به نقاط عطف نخواهید رسید.