انتخاب مشاور مالی حرفه ای برای کسانی که می خواهند آینده مالی موفقی داشته باشند، دغدغه ای بزرگ است. اما در این میان برخی از افراد، انتخاب مشاور مالی را چندان ضروری نمی بینند، چرا که ترجیح می دهند به حدس و گمان و تجربه خود تکیه کنند که البته ریسک آن را نیز می پذیرند. اما اگر می خواهید آینده مالی تضمین شده ای داشته باشید، بهترین راه کمک گرفتن از کسانی است که در این حوزه خبره هستند. در این مطلب ما قصد داریم گام های موثر در انتخاب مشاور مالی حرفه ای را به شما معرفی نماییم. با مجله اینترتی کسب و کار رشدآپ همراه باشید.
گام های موثر در انتخاب مشاور مالی حرفه ای
ببینید که آیا به مشاور مالی نیاز دارید؟

هر زمان که بخواهید آینده مالی خود را ترسیم کنید، بهترین مشاور مالی می تواند کمک بسیار بزرگی برای شما باشد. این در حالی است که برای کمک گرفتن از مشاور مالی برای پس اندازه و اهداف سرمایه گذاری، احتیاج به استخدام آن ها ندارید، بلکه مشاوره مالی آنلاین نیز کفایت می کند.
ممکن است بخواهید که برای بازنشستگی خود، پس انداز و یا سرمایه گذاری کنید و برنامه های مالی طولانی مدت صورت دهید، به همین دلیل لازم است تا از یک مشاور مالی فوق العاده و با تجربه کمک بگیرید.
اما اگر می خواهید برنامه ریزی مالی آیندهتان را به تنهایی انجام دهید و ریسک این موضوع را می پذیرید، پس به مشاور مالی نیاز ندارید.
برای انتخاب مشاور مالی حرفه ای ، دست به کار شوید
گام بعدی برای انتخاب فردی که به شما مشاوره مالی ارائه دهد، این است که چند اسم انتخاب نمایید. برای این کار می توانید تحقیقاتی انجام دهید؛ مثلا از کسانی که پیش تر تجربه کار با مشاوران مالی داشته اند، سوال بپرسید، لیستی از بهترین مشاوران مالی تهیه کنید، درباره هر یک تحقیق نمایید، نظرات کاربران و کسانی که از آن ها مشاوره گرفتند را بخوانید و با روش کار آن ها آشنا شوید. به این صورت می توانید فردی درست را انتخاب نمایید.
چه خدمتی می خواهید؟

آیا قرار است برای بازنشستگی خود برنامه ریزی کنید، آیا می خواهید از خدمات بیمه ای استفاده کنید، قصد سرمایه گذاری در بورس را دارید؟ در ابتدا مشخص نمایید که به کدام یک از این برنامه های مالی احتیاج دارید، سپس می توانید با دید بهتری مشاور مالی خود را انتخاب نمایید.
سابقه مشاور انتخابی خود را بررسی کنید
پس از آنکه به لیستی از مشاوران رسیدید، به شما پیشنهاد می کنیم تا سوابق کاری آن ها را مورد بررسی قرار دهید. خوش نامی، خوش قولی، کارنامه های قبولی پروژه هایی که صورت داده اند، موفقیت های مالی که به سرانجام رسانده اند و … همگی می توانند به شما در انتخاب مشاور مالی خوب کمک بسیاری نمایند.
یک قرار ملاقات و جلسه حضوری تنظیم کنید

درست است که شما می توانید اغلب مشاوره های آنلاین دریافت کنید، اما پس از آنکه به لیست مورد نظر رسیدید، بهتر است یک قرار ملاقات برای جلسه حضوری تنظیم کنید. با این کار می توانید رفتار حرفه ای او را به خوبی تشخیص دهید و درباره مدارک تحصیلی، سوابق کاری و کارنامه فعالیت او، با اطمینان بیشتری سوال بپرسید.
در پایان جلسه شما باید با مشاور خود، احساس راحتی کنید، چرا که قرار است وقت های مختلفی را با او بگذرانید. همچنین لازم است تا اخلاقیات و معنویات او را نیز مورد بررسی قرار دهید.
درباره نحوه پرداخت دستمزد به توافق برسید
مانند هر شغل دیگری، مشاور مالی نیز دستمزد دریافت می کند و نحوه دریافت دستمزد هر مشاور مالی با دیگری مختلف است. از این رو می بایست در خصوص نحوه پرداخت دستمزد با یکدیگر به توافق برسید. دستمزد ساعتی، سالیانه، هزینه مشاوره ای و کمیسیون ها مرسوم ترین شیوه های دستمزد یک مشاور مالی است.
سخن پایانی
همان طور که خواندید، برای انتخاب مشاور مالی حرفه ای، می بایست تحقیقات مختلفی انجام دهید و سوابق، اخلاق معنوی و حرفه ای و پروژه هایی که تا به امروز به ثمر رسانده را بررسی کنید. یک انتخاب غلط و اعتماد بی جا، می تواند سرمایه شما را بر باد دهد.