بهترین شغل در شهرهای کوچک کدام است؟ چه کسب و کاری را در شهرهای کوچک راه اندازی کنیم؟ شاید شما جز آن دسته از افراد هستید که مایل به نوشتن متن استعفا از کار بوده و می خواهید به شهری کوچک و آرامش بخشی مهاجرت کنید. یا شاید هم ساکن یک شهر کوچک هستید و می خواهید بهترین شغل آزاد در شهرهای کوچک را راه اندازی کنید. در هر صورت ایده های زیر می تواند به شما کمک کند.
بهترین شغل آزاد در شهرهای کوچک
راه اندازی مشاغل کوچک در شهرهای کم جمعیت برای افرادی که در جستجوی درآمدزایی با سرمایه اندک هستند، بسیار مناسب است. در واقع مفهوم تجارت را نمی توان تنها به مشاغل گسترده و کسب و کارهای بزرگ نسبت داد.
برخلاف تصور عده ای از افراد که راه اندازی مشاغل مختلف را تنها در بستر شهرهای پرجمعیت بر پایه سیاست های افزایش نرخ عرضه و تقاضا مقدور می دانند، باید اظهار داشت که در شهرهای کوچک نیز می توان با ایده پردازی مناسب و مغتنم شمردن فرصت های ایده آل زمینه را برای کسب درآمد بر مبنای ایجاد کسب و کاری پایدار و پرسود فراهم نمود.
راه اندازی کسب و کار در شهرهای کوچک و مناطق روستایی مستلزم توجه به مولفه های گوناگون است. تحقیقات میدانی و بررسی های تخصصی در این حیطه شما را با نوع تقاضای افراد و خصوصیات بازار آشنا می کند تا متناسب با معیارهای موجود، به فراهم سازی ابزار و ملزومات بپردازید.
چنانچه در آغاز راه هستید و تمام اهتمام خود را برای ایجاد فضای شغلی مناسب و انتخاب بهترین شغل آزاد در شهرهای کوچک با راندمان بالا به کار گرفته اید، بهترین توصیه برای شما راه اندازی مشاغل در مقیاس کوچک با سرمایه محدود خواهد بود.
در مسیر انتخاب بهترین شغل در شهرهای کوچک ضمن تقلیل ضریب خطر از دست دادن سرمایه اولیه، می توانید با گام های کوچک اما مطمئن، به مقصد خود نزدیک شوید تا پیشرفت و موفقیتی که برای خود ترسیم کرده اید در کوتاه ترین زمان ممکن حاصل شود.
شروع تجارت با سرمایه گذاری های اندک و راه اندازی مشاغل کوچک تسلط بر کار مدیریتی را تسهیل کرده و چشم انداز روشن تری از مسیر پیش رو برای شما به ارمغان خواهد آورد. به این ترتیب بدون دست و پنجه نرم کردن با دردسرهایی مانند پرداخت دستمزد کارگران با تعداد بالا، اجبار برای تزریق سرمایه کلان و الزام به شناخت تخصصی فضای بازار و بازاریابی، به کسب تجربههای بیشتر خواهید پرداخت.
در دامه این مطلب بهترین کسب و کارهایی را که برای راه اندازی در شهرهای کوچک و اقلیمهای روستایی مناسب هستند معرفی کرده و نقطه نظرهای حائز اهمیت در این زمینه را ارزیابی خواهیم نمود.
معرفی بهترین شغل در شهرهای کوچک
پرورش گل و گیاه های زینتی
پرورش انواع گل و گیاههای زینتی جزء مشاغل پر درآمد و بهترین شغل در شهرهای کوچک است که با سرمایه گذاری اندک حاصل خواهد شد. اگر قصد رشد دادن گیاه های گوناگون را دارید، باید اطلاعات مناسبی نسبت به نوع گل یا گیاه، اقلیم لازم برای پرورش آن ها، نوع خاک و کود، شرایط رشد و شیوه قلمه زدن و تکثیر این دسته از گیاهان داشته باشید.
گرچه در بسیاری از مناطق روستایی به دلیل رشد طبیعی گیاهان و گلهای مختلف نیاز چندانی به خرید و استفاده از گیاهان زینتی در میان مردم دیده نمی شود، اما میتوانید با پرورش گیاهان متفاوتی که در این محیط روستایی خاص وجود ندارند، توجه اهالی را جلب نمایید. برای فروش گل در مناطق کوچک شهری نیز می توانید گل ها و گیاهان زیبا و زینتی اقلیم های روستایی را برای فروش به این مناطق بیاورید.

راه اندازی مرغداری
گوشت پرندگان و طیور در کنار تخم مرغ که بخش قابل توجهی از رژیم پروتئینی در برنامه تغذیه ای افراد را تشکیل می دهد، همواره جزء ضروری ترین اقلام غذایی به شمار می آید. پس از کسب اطلاعات زمینه ای و تحقیقات تخصصی می توانید محیط مناسب برای پرورش پرندگانی مانند مرغ، خروس یا بلدرچین را در محیط کوچک شهری یا روستایی فراهم آورید و با برنامه ریزی دقیق برای پرورش این طیور به واسطه بهره مندی از رژیم تغذیه ای مناسب، گوشت و تخم خوراکی پرندگانی از این دست را برای ساکنین منطقه مهیا نمایید.
افتتاح قهوه خانه، کافی شاپ یا رستوران
سفره خانه ها، رستوران ها و کافی شاپ ها بهترین مکان برای ایجاد دورهمی های دوستانه و خانوادگی محسوب می شود. راه اندازی این گونه اماکن برای برقراری تعامل و ارتباط میان مردم جزء اساسی ترین نیازهای اجتماعی دسته بندی می شود. بنابراین می توانید با سرمایه گذاری مناسب، فراهم کردن امکانات و ابزار لازم و همچنین استخدام نیروی کار مجرب زمینه را برای کسب درآمد مناسب از این طریق فراهم نمایید.
راه اندازی سالن زیبایی
از دیگر بهترین شغل در شهرهای کوچک برای راه اندازی در محدوده های روستایی و شهرهای کوچک، سالن زیبایی یا آرایشگاه است. برای احداث چنین مکانی در کنار تزریق سرمایه مناسب برای فراهم کردن فضای کار و ابزارآلات لازم، به تخصص و مهارت در زمینه آرایشگری و شاخه های مختلف آن نیز نیاز است. چنانچه در شهرک یا روستای مورد نظر شما سالن یا سالن های زیبایی دیگری نیز وجود دارد، باید برای تقویت جو رقابتی مناسب و جذب مشتری بیشتر، از فاکتورهای مختلف برای ایجاد نقاط تمایز بهره گرفت.
راه اندازی فروشگاه یا مغازه فروش و توزیغ مواد خوراکی
مواد غذایی و خوراکی همواره برای امرار معاش افراد ضروری هستند. لذا با راهاندازی یک فروشگاه اقلام خوراکی می توانید حضور خود در بازار داغ عرضه و تقاضا را تثبیت نمایید. برای تاسیس فروشگاه مواد غذایی باید به شرایط شهر یا روستای مورد نظر خود توجه کرده و از اقلامی استفاده کنید که بیشترین میزان فروش را در این مناطق داشته باشند.
مثلا در روستاهایی که تجارت آن ها بر پایه دامپروری استوار است به مواد خوراکی ویژه ای نیاز خواهد بود و روستاهایی که از طریق باغداری و کشاورزی به امرار معاش می پردازند، مواد غذایی خاصی را مورد توجه قرار می دهند. در شهرهای کوچک نیز تنوع مواد غذایی سبب افزایش میزان رضایت افراد خواهد شد.
تاسیس باشگاه و سالن پرورش اندام
ورزش و فعالیت های بدنی را می توان جزء ارکان اصلی سلامت و نشاط فردی و جمعی در نظر گرفت. نیاز به ورزش کردن و تحرکات جسمانی به بازه سنی یا اقلیمی خاص محدود نمی شود؛ بلکه این نوع فعالیتها برای تمامی اقشار جامعه الزامی خواهد بود.
در نتیجه ایده راه اندازی سالن ورزشی برای بدنسازی یا سایر رشته های ورزشی علاوه بر شکوفا کردن استعداد افراد در زمینه شاخه های ورزشی گوناگون، نشاط و سرزندگی را در میان افراد مختلف منطقه به ارمغان خواهد آورد. پیش از اقدام برای راه اندازی این نوع مشاغل لازم است نیروهای متخصص برای آموزش افراد، ابزار و وسایل مناسب و مکان ایده آل برای ورزش را فراهم نمایید.

راه اندازی بوتیک یا فروشگاه پوشاک و لباس
افراد در زمان های مختلف، برای مراسم های متفاوت و شرایط گوناگون به لباس نیاز دارند و نیاز ساکنین روستا یا شهرک ها به خرید انواع لباس را می توان با تاسیس فروشگاه یا مغازه لباس فروشی با تنوع چشمگیر پوشش داد. در این زمینه لازم است ضمن انتخاب فضایی با ابعاد و متراژ مشخص در محدوده جغرافیایی مناسب، به دکوراسیون فروشگاه و مولفه های لازم برای جلب توجه مشتریان نیز نهایت دقت را داشته باشید.
راه اندازی سوپر مارکت
شاید برایتان جالب و یا عجیب باشد که راه اندازی سوپر مارکت را یکی از بهترین شغل آزاد در شهرهای کوچک بنامیم. اما حقیقت این است که این شغل همواره یکی از پر رونق ترین کسب و کارها است. چرا که تقریبا هیچ کس نمی تواند از خرید مایحتاج روزانه خود بگذرد. به خصوص که اگر خلاقیت داشته باشید و قیمت ها را منصفانه ارائه دهید.
راه اندازی هایپر مارکت
در شهرهای کوچک، اغلب عدم وجود هایپر مارکت ها احساس می شود. اگر سرمایه دارید، می توانید یک هایپر مارکت زیبا و چشم گیر در یک شهر کوچک راه اندازی کنید. بدون تردید به زودی شناخته خواهید شد.
راه اندازی استخر عمومی
بسته به این که چقدر سرمایه دار هستید، راه اندازی استخر عمومی می تواند یکی از بهترین شغل آزاد در شهرهای کوچک باشد. همان طور که می دانید اغلب در بسیاری از شهرهای کوچک، امکانات تفریحی به راحتی یافت نمی شود. شما می توانید با راه اندازی استخر عمومی، به راحتی زبانزد شده و شهرت بیابید. البته لازم است که روی امکاناتی که ارائه می دهید نیز حسابی متمرکز شوید.
خلاقیت، محور اصلی ایجاد کسب و کار!
برای ایجاد مشاغل و راه اندازی تجارتهای کوچک نیز مانند بیزنس های کلان، بیش از هر چیز به نبوغ و ابتکار عمل نیاز خواهید داشت. حتی اگر به قصد کارآفرینی و خلق مشاغل جدید وارد عرصه کسب و کار نمی شوید و با هدف راه اندازی و گسترش مشاغل متعارف و شناخته شده پا به عرصه تجارت نهاده اید، برای پیشرفت و پیشروی بهتر در این مسیر به ایده پردازی مناسب نیازمند خواهید بود.
مبتکر بودن در این زمینه سبب می شود با دید و نگرش متفاوت نسبت به جزئیات کسب و کار خود، در ایجاد نوآوری پیشگام باشید و برای ارتقای سطح کیفی کار، از المان های موثر بهره بگیرید. با وجود اینکه ممکن است شغل یا حرفه شما در یک محیط روستایی یا منطقه شهری کوچک بی رقیب باشد، اما این ویژگی به معنای نادیده گرفتن نقاط تمایز نیست و لازم است همواره در مسیر ارائه خدمات منحصر به فرد بکوشید.
راه اندازی کسب و کار در مقیاس کوچک چه مزیت هایی را به همراه خواهد داشت؟
- هزینه های لازم برای شروع و پیشبرد کار معقول و کنترل شده است و ریسک سرمایه گذاری با مبلغ بالا به حداقل خواهد رسید.
- از آنجایی که نسبت به استخدام و به کارگیری تعداد بالایی از نیروی کار بی نیاز هستید، تنش های گوناگون برای پرداخت دستمزد و ارتباط با کارمندان و کارگران کاهش می یابد.
- برنامهریزی برای پیشروی در فضای کار و مدیریت بخشهای مختلف با سهولت بیشتری انجام می شود.
- از آنجایی که ریاست با شخص شما بوده و میتوانید با دانش و سلیقه شخصی سررشته امور را در دست بگیرید، اختیار عمل بیشتری برای مجال دادن به ایده های نوآورانه خواهید داشت.
- اگر به کارآفرینی و ایجاد مشاغل نوظهور بپردازید، ممکن است با استقبال بینظیر مردم برای بهره مندی از خدمات یا کالاهای خود مواجه شوید.
- با هر گام نزدیک شدن به هدف و به دست آوردن موفقیتهای بیشتر، اعتماد به نفس و حس قدرت بیشتری در شما شکوفا خواهد شد و به این ترتیب زمینه رشد، پیشرفت و ترقی برای دستیابی به اهداف بزرگ تر فراهم می شود.
معایب راه اندازی مشاغل کوچک چیست؟
- در مشاغل کوچک نمی توانید سود و درآمد حاصل از کار را از ابتدا پیشبینی کنید.
- کسب درآمد در مشاغل کوچک وابسته به مقدار زمان تخصیص داده شده و میزان انرژی مشخصی است که برای انجام کار در نظر می گیرید؛ به عبارت دیگر افت انرژی و تایم کاری، سود و درآمد کار را کاهش خواهد داد.
- بیمه بازنشستگی، از کارافتادگی یا مزایایی از این دست در راه اندازی مشاغل کوچک وجود ندارد.
- زمان استراحت و فراغت شما بسیار محدود خواهد بود.
- در کسب و کارهای کوچک نیز هرچند به میزان اندک، امکان ورشکستگی و زیانهای مالی وجود دارد.
سخن پایانی
اگر به دنبال بهترین شغل در شهرهای کوچک هستید، به شما پیشنهاد می کنیم کمی جست و جو در آن شهر انجام دهید و نیازهای آن جامعه را برشمارید. کم ریسک ترین کارها آن دسته از مشاغلی هستند که نیازهای افراد را برآورده سازد. اگر در آن شهر کمبودی را احساس می کنید، در صدد رفع آن برآیید تا به این ترتیب بتوانید کسب و کارتان را راه اندازی نمایید.