صنعت شیرینی پزی همیشه حرفی برای گفتن دارد. چرا که خوراکی های خوشمزه برای تمامی افراد جذاب است و میل به خرید آن دارند. شرایط راه اندازی قنادی چیست؟ تحصیلات مورد نیاز برای راه اندازی قنادی چقدر است؟ برای راه اندازی قنادی چقدر سرمایه لازم است ؟ در ادامه صفر تا صد راه اندازی قنادی را به شما آموزش می دهیم.
شرایط راه اندازی قنادی چیست؟
صنعت شیرینی پی با تولید مواد غذایی غنی از شکر و کربوهیدرات سرو کار دارد که البته بسیار خوشمزه و هیجان انگیز است. از آنجایی که میل برای مصرف این خوراکی ها وجود دارد، لذا همیشه در خیابان های شهر یا به صورت آنلاین، به شیرینی پزی نیاز است. اما شرایط راه اندازی قنادی چیست؟
شرایط راه اندازی قنادی به پیچیدگی راه اندازی سایر کسب و کارها نیست. مثلا شاید تصور کنید که برای راه اندازی این شغل، باید حتما مدرک فنی حرفه ای داشته باشید. خیر، شما با داشتن مدارک آموزشگاهی معتبر در این زمینه نیز می توانید کار خود را آغاز کنید. در ابتدا شما باید مجوزهای لازم را برای انجام این کار دریافت نمایید.

مجوزهای لازم برای راه اندازی قنادی
به منظور دریافت مجوزهای لازم برای راه اندازی قنادی، باید به اداره بهداشت و اماکن مراجعه نمایید تا بتوانید مجوز آغاز کسب و کار خود را دریافت کنید. البته توجه داشته باشید که برای دریافت این مجوز، شما باید تجربه و مهارت کافی داشته باشید، یعنی الزامی به داشتن مدرک فنی و حرفه ای نیست. مدارک فنی حرفه ای، دانشگاه و مدارک معتبر آموشگاهی می توانند گواه تجربه و مهارت شما برای دریافت مجوزهای لازم برای راه اندازی قنادی باشند.
تحصیلات مورد نیاز برای راه اندازی قنادی
همان طور که گفتیم، تحصیلات مورد نیاز برای راه اندازی قنادی می تواند مدارک فنی حرفه ای، مدارک معتبر آموشگاهی و یا دانشگاهی باشد. البته در صورتی که در واقع تحصیلات مورد نیاز برای راه اندازی قنادی باید نشان دهنده میان مهارت و آموزش های شما در این زمینه باشد. در غیر این صورت مجوز برای شما صادر نخواهد شد.
مکان مورد نیاز برای راه اندازی قنادی
همان طور که می دانید، برای قنادی لازم است که شما مکانی تهیه کنید که این مکان می تواند کرایه ای بوده و یا اینکه آن را خریداری نمایید. این کاملا به بودجه شما بستگی دارد. اما آنچه که در خصوص مکان مورد نیاز برای راه اندازی قنادی باید در نظر داشته باشید این است که فضای انتخاب شده باید به تائید کارشناسان اداره بهداشت برسد.
پس توجه داشته باشید که مکان مورد نیاز برای راه اندازی قنادی می بایست دارای اندازه های خاصی باشد. برای کارگاه های قنادی حداقل مساحت 40 متر و برای شیرینی فروشی حداقل مساحت 20 متر است. همچنین توجه داشته باشید که مکان مورد نیاز برای راه اندازی این شغل باید بسیار تمیز و بهداشتی باشد. در غیر این صورت اجازه فعالیت به شما داده نخواهد شد.

برای راه اندازی قنادی چقدر سرمایه لازم است
همیشه یکی از دغدغه های پیش روی استارت آپ ها و همچنین کارآفرینان، میزان سرمایه ابتدایی برای راه اندای کسب و کار است. به همین دلیل این سوال مطرح می شود که برای راه اندازی قنادی چقدر سرمایه لازم است ؟
مشخص کردن رقم اینکه برای راه اندازی قنادی چقدر سرمایه لازم است ، هم می تواند آسان و هم پیچیده باشد. درواقع نمی توان به طور دقیق و شفاف رقم مشخصی را برای راه اندازی این کسب و کار تعیین کرد.
مثلا این رقم می تواند با توجه به متراژ، مکان فروشگاه و برند دستگاه و تجهیزات لازم برای راه اندازی قنادی متغیر باشد. اما به طور کلی حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی این کسب و کار به این موارد بستگی دارد:
- خرید و اجاره مکان و دکوراسیون دست کم 300 میلیون تومان
- فر چیزی بین 45 الی 50 میلیون تومان
- میکسر 50 کیلویی از 15 میلیون تومان
- سردخانه 15 متری و یخچال 60 میلیون تومان به بالا
- وسایل کیک سازی دست کم 30 میلیون تومان
- هزینه های آب، برق، گاز
- دستمزد پرسنل
- هزینه جعبه و …
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی قنادی
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی قنادی شامل موارد یر می شود:
- فر برگ قنادی
- یخچال صنعتی قنادی
- یخچال ویترینی
- همزن برقی صنعتی
- میکسر بزرگ صنعتی
- انواع قالب شیرینی پزی
- وردنه
- دستگاه خمیرکن
- میز کار استیل
مهارت های لازم برای راه اندازی قنادی
فردی که قصد شروع این کسب و کار را دارد، می بایست این مهارت های لازم برای راه اندازی قنادی را در خود جست و جو کند:
- آشنایی با تجهیزات قنادی
- مشتری مداری
- آشنایی با انواع مواد اولیه قنادی
- آشنایی با پخت انواع کیک و شیرینی
- آشنایی با نحوه فروش انواع شیرینی
- آشنایی با شیوه قیمت گذاری شیرینی
- آشنایی با تکنیک های بازاریابی و فروش

تجربه مهم تر است یا دانش؟
قنادی یکی از مشاغلی است که در آن شما بیشتر به تجربه نیاز دارید. درواقع می توانیم نسبت تجربه به دانش را در راه اندازی این شغل، 80 به 20 تعریف کنیم. درست به همین دلیل است که شرکت در کلاس های شیرینی پزی، مطالعه کتاب های مختلف در این زمینه و کسب اطلاعات در خصوص جدیدترین تکنیک ها می تواند به شما کمک کند که مهارت و تجربه های جدیدی کسب کنید.
سخن پایانی
چالش های مختلفی می تواند بر سر راه شما به عنوان کارآفرین این حوزه سبز شود. اما توجه داشته باشید که اگر مهارت و توانایی کافی دارید، می توانید آینده شغلی بسیار خوبی را برای خود متصور شوید. به خصوص که امروز به لطف فضای مجازی، می توانید خود را بهتر و بیشتر به افراد مختلف معرفی کرده و اصلا سفارش های آنلاین دریافت نمایید.