راه اندازی کارخانه تولید نبات چگونه است؟ چگونه کارخانه نبات سازی راه اندازی کنیم؟ دستگاه های تولید نبات کدامند؟ مصارف خوراکی و درمانی نبات این ماده را به یکی از محصولات پرفروش تبدیل کرده است. به همین جهت تولید نبات در کارخانه جات صنعتی، مانند راه اندازی کارگاه شکلات سازی تجارتی پرسود قلمداد میشود. تولید نبات در شرکتهای صنعتی توسط خط تولید پیشرفته صورت گرفته و کیفیت محصول خروجی به تایید کارشناسان تغذیه و مهندسان صنایع غذایی میرسد. هزینههای مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه تولید نبات بسته به موقعیت مکانی، نوع تجهیزات مورد استفاده و حجم مواد اولیه تهیه شده متغیر خواهد بود.

مدارک و مجوز لازم برای راه اندازی کارخانه تولید نبات
برای اینکه تولید نبات به شکل متمرکز و قانونی در محلی تعیین شده و به سبک استاندارد انجام شود، لازم است شرکتی تحت عنوان کارگاه تولید نبات دایر شود. به این طریق علاوه بر تبعیت از ضوابط تعیین شده، تولید و عرضه محصولات با جلب رضایت و اعتماد مشتریان، افزایش فروش و توجیه اقتصادی همراه خواهد بود. چنانچه برای بار نخست تصمیم به راه اندازی شرکت تولید نبات گرفتهاید بهتر است شرکت یاد شده در دسته شرکتهای سهامی خاص با مسئولیت محدود قرار گیرد. به این ترتیب توجه به ضوابط و قوانین زیر جهت راه اندازی و تاسیس شرکت ضروری میباشد:
- این شرکت باید دارای دست کم ۳ سهامدار بالای ۱۸ سال و ۲ بازرس قابل ثبت باشد.
- تمامی سرمایه شرکت به شکل انحصاری توسط سهامداران تامین میشود.
- سرمایه موجود به شکل سهام تقسیم بندی شده و هر یک از سهامداران بسته به میزان سرمایه اسمی خود دارای مسئولیت هستند.

اسناد لازم برای تاسیس شرکت و راه اندازی کارخانه تولید نبات
- اخذ و ارائه مجوز (در صورتی که موضوع طرح و دایر کردن شرکت مستلزم مجوز باشد)
- تصویر شناسنامه و کارت شناسایی تمامی اعضا
- اصل اقرار نامه امضا شده
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
- وکالت نامه تنظیم شده (در شرایطی که امور ثبت و درج شرکت به کمک وکیل انجام شده باشد)

دستگاه های تولید نبات
در راه اندازی کارخانه تولید نبات سازی تجهیزات مختلفی نظیر دستگاه شربت ساز، دستگاه رنگ بر، دستگاه آپارات، دیگ بخار، فیلتر پرس، مخازن ذخیره، برج و کندانسور خنک کننده و … وجود دارند و هر یک با انجام عملیاتی خاص، فرایند تولید نبات را تکمیل میکنند. جهت تولید محصول مرغوب، توجه به استانداردهای معین الزامی است. بنابراین باید نسبت به سلامت، کیفیت و دوام تجهیزات تهیه شده اطمینان حاصل کنید. در ادامه به معرفی اصلیترین دستگاه های تولید نبات میپردازیم.
دستگاه میکسر شکر
وظیفه این دستگاه های تولید نبات حل کردن شکر سفید در آب گرم به واسطه اعمال بخارات غیر مستقیم است. به این ترتیب محلول به دست آمده شربتی است که محدوده بریکس آن بین ۶۰ تا ۶۲ اندازهگیری میشود.
دستگاه فیلتر پرس
شربت قند تولید شده در دستگاه میکسر شکر دارای رنگ و تیرگی مناسب میباشد. این محلول را درون دستگاه فیلتر شکر میریزند تا با فیلتراسیون ابتدایی، رنگ کدر شکر برطرف شده و تیرگیهای آن تقلیل یابد.
مخزن ذخیره فیلتر پرس
در مرحله قبل شربت قند از دستگاه فیلتر پرس عبور کرده و محلولی فیلتر شده، صاف و یکدست با رنگ مناسب حاصل میشود. در این مرحله جهت ذخیره و نگهداری شربت مورد نظر از مخزن یا منبع ذخیره فیلتر پرس استفاده میشود.
دستگاه رنگبر رزین
این دستگاه به واسطه فناوری خاص و مشخصی، رنگبری یا فیلتراسیون رنگ زرد شربت را انجام میدهد و این مرحله تا هنگامی که شربت به رنگ مورد نظر تغییر یابد ادامه پیدا میکند. شربت تغییر رنگ یافته به منبع نگهداری رنگبر رزین منتقل میشود و برای غلیظ شدن آماده خواهد شد.
مخزن ذخیره رنگبر رزین
این مخزن محلی برای نگهداری و ذخیره شربتی است که فیلتر شده و تحت رنگبری قرار گرفته است.
دستگاه آپارات یا دستگاه تغلیظ
فناوری خلا و استفاده از بخار غیر مستقیم در این دستگاه باعث میشود تا شربت قند آماده شده به غلظت مورد نیاز رسیده و از بریکس ۲۵ به محدوده ۶۵ تا ۸۵ تغییر یابد. فرایند تغلیظ به واسطه دستگاه آپارات تا جایی ادامه مییابد که مواد به نهایی یعنی محدوده ۹۵ برسند. مرحله تغلیظ شربت قند تحت خلاء نسبی انجام میشود تا محلول بدون تغییر رنگ به غلظت و حالت قابل قبول برسد.
مخزن ذخیره آپارات
شربت غلیظ شده از فیلتر عبور داده میشود و به لحاظ زردی و خاکستر آماده پخت است. لذا جهت نگهداری و ذخیره شربت از مخزن ذخیره آپارات استفاده میشود.
دستگاه کندانسور
در این مرحله بخارات اضافی شربت به واسطه خلاء به آب داغ تبدیل میشود. کندانسور دستگاهی است که تبدیل بخارات به آب داغ را انجام میدهد.
دستگاه آب سرد کن
کولینگ تاور یا آب سرد کن دستگاهی است که آب داغ تولید شده توسط کندانسور در مرحله قبل را به آب سرد تبدیل میکند تا مجددا به سیکل تولید وارد شود.
منبع یا مخزن کریستال ریز
در مرحله آپارات مقداری شیره قند یا ماگما با کیفیت و ابعاد مشخص تولید میشود. این شیره قند به مخزن کریستال ریز منتقل شده و برای تزریق در قالبهای تهیه شده آماده میشود.
دستگاه کلکتور شیره ریز
کلکتور دستگاهی است که شیره قند (ماگما) ذخیره شده در منبع کریستال ریز را درون قالبهای قند تخلیه میکند.
دستگاه پاتیل نبات
شیره نبات داخل این دستگاه جمع آوری شده و به صورت کریستال در میآید. بعد از مرحله کریستال بندی، از فریمهای مختلف برای شکل دادن (نبات ورقهای، شاخهای، نی دار، چوبی و …) استفاده میکنند.
علاوه بر تجهیزات و دستگاههای یاد شده از دستگاههایی نظیر حل کن نبات، بویلر روغن داغ، بویلر بخار، سیستم پخت تحت خلاء نبات صنعتی، دستگاه پخت تحت خلاء بخار، دستگاه پخت تحت خلاء با روغن داغ، پاتیل نبات نی دار، پاتیل نبات شاخه، دستگاه نبات چوبی و … نیز استفاده میشود.
نکته: پخت نبات در کارخانهها و کارگاههای تولید نبات در دمای بسیار بالا انجام میشود؛ زیرا به این وسیله روند کریستالیزاسیون با کیفیت و سرعت بیشتری قابل انجام است. روغن داغی که در تهیه نبات از آن استفاده میشود در دمای تقریبی ۳۰۰ درجه سانتی گراد و فشار حدود ۱ اتمسفر قرار میگیرد. لذا در خط تولید نبات از دیگهای روغن با مقاومت بالا استفاده میشود. در زمان استفاده از دیگ روغن، باید به تنظیم و کنترل دقیق دما جهت تولید نبات باکیفیت توجه شود.
سلام من قصد راه اندازی شرکت نبات سازی رو دارم.چقدر هزینه لازمه و چکار باید. انجام دهم
سلام دوست عزیز
برای دریافت مشاوره با شماره 09961070169 تماس حاصل نمایید