نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام بسیار مهم است. اگر که می خواهید کار مورد علاقه خود را پیدا کنید، می بایست نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام را به خوبی بدانید. اینطور نیست که شما تنها باید مشخصات خود را در یک قالب رزومه بنویسید؛ بلکه باید اصول نوشتن رزومه را بدانید. ما در این مطلب قصد داریم راهنمای و نمونه نوشتن رزومه کاری را به شما آموزش دهیم تا بر این اساس بتوانید بهترین رزومه را برای پیدا کردن شغل مورد نظر خود، تهیه نمایید.
نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام
رزومه ای که برای استخدام در یک شرکت لازم است، باید ویژگی های مختلفی داشته باشد. نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام می تواند به شما در این امر کمک شایانی کند. لابد از خود می پرسید که نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام چگونه است؟ در پایان این مطلب می توانید یک رزومه نویس حرفه ای شوید.

راهنمای نوشتن رزومه حرفه ای
خلاصه:
- یک قالب رزومه را با بخش هایی که لازم دارید، انتخاب کنید.
- غالبی را انتخاب کنید که شامل بخش هایی برای اطلاعات تماس، تجربه کار و تحصیلات باشد
- برای داشتن حداکثر سازگاری از سرفصل های معمول استفاده کنید
- مهارت های قابل اجرا را مستقیما در شرح شغل بنویسید
- وظایف اصلی شغل هایی که داشتید را با دستاوردهای تأثیرگذار آن حتما ذکر کنید
- آنچه را که نوشتید بخوانید و دوباره بررسی کنید
- رزومه را به عنوان یک فایل DOCX یا (ترجیحا) PDF ذخیره کنید.
وقتی کار نوشتن تمام شد، از فرد دیگری بخواهید که او هم رزومه شما را بخواند. در این صورت می توانید رزومه خود را بارگزاری نمایید.
چه چیزهایی را باید در رزومه بنویسیم؟
حداقل اطلاعاتی که در رزومه کاری باید بنویسید، اطلاعات تماس، تجربه کار و تحصیلات است. در صورت مرتبط بودن با شغلی که متقاضی آن هستید، بخش های دیگری برای خلاصه شغل هایی که اختیار کردید، مهارت ها، کار داوطلبانه و دوره هایی را که گذراندید، را می توانید در رزومه بنویسید. البته یکی از نکات مهم نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام، این است که شما باید کارهای تاثیرگذار و مفید خود را ذکر کنید.
به یاد داشته باشید که رزومه کاری شما، مناسب بودن شما برای آن کار را پررنگ تر می کند. این به معنای تفصیل شرح وظایف شما در مشاغل قبلی نیست.
به جای اینکه مسئولیت های روزانه خود را از مشاغل گذشته بنویسید ، لیست وظایف کار جدید را مطالعه کنید و سعی کنید برای هر مورد ذکر شده پاسخی بنویسید.
این کار به احتمال زیاد توجه یک استخدام کننده که فقط چند لحظه رزومه شما را نگاه می کند، جلب خواهد کرد.
همچنین این کار رزومه شما را برای الگوریتم های مرتب سازی سیستم پیگیری متقاضی بهینه می کند که به شرکت ها در شناسایی افراد برتر کمک خواهد نمود.
اطلاعات تماس
در بالای رزومه شما باید اطلاعات زیر درج شود:
• نام
• شماره تلفن
• محل سکونت (شهر و کد پستی)
• آدرس ایمیل
• لینک پروفایل لینکدین
شاید واضح به نظر برسد، اما افراد متقاضی کار گاهی اوقات یک بخش کلیدی از اطلاعات تماس را در این بخش فراموش می کنند. پس لازم است این بخش را دوباره چک کنید و تا در بهترین حالت ممکن آن را برای استخدام کنندگان به منظور برقراری تماس برای مصاحبه شغلی آسان نمایید.
هرگز به جای تلفن شخصی خود تلفن محل کارتان را وارد نکنید. شماره شهر و کد پستی خود را حتما درج نمایید. این کار به این دلیل حائز اهمیت است که ابن امکان را به استخدام کنندگان می دهد افرا را بر اساس محل سکونت انتخاب کنند.
توجه داشته باشید که استخدام کنندگان ابتدای امر از کاندیداهای محلی شروع می کنند. اگر قرار است به زودی نقل مکان کنید ، هم مکان فعلی و هم مکان آتی خود را ذکر نمایید. از یک آدرس ایمیل مخصوص برای کار استفاده کنید. آدرس ایمیل مبتنی بر اسم شما ایده آل است.
آدرس ایمیلی که از آن برای موارد دیگر استفاده می کنید، نمی تواند گزینه ای رسمی برای درج در رزومه باشد. حتی استفاده از یک سرویس دهنده ایمیل قدیمی مانند AOL یا Hotmail می تواند شانس شما را از بین ببرد. برای نوشتن رزومه خود یک حساب کاربری رایگان جیمیل در نظر بگیرید.
اگر یک استخدام کننده تحت تاثیر صلاحیت های شما قرار گرفته باشد، پروفایل های آنلاین شما را بررسی خواهد کرد. کلیه متقاضیان کار باید یک پروفایل لینکدین قوی ایجاد کرده و نشانی اینترنتی آن را در رزومه خود را درج کنند. این کار به شدت می تواند شما را بهتر به کارفرما بشناساند.
تجارب کاری
بخش تجربه کاری قسمت اصلی رزومه کاری شماست. این قسمت را با یک تیتر واضح و پر رنگ مانند: “تجارب کاری”، “تجربه حرفه ای” و یا “سابقه کار” از سایر قسمت های دیگر تمیز دهید. این به استخدام کمک می کند تا بتواند راحت تر به سوابق کاری شما دسترسی پیدا نماید. در زیر عنوان اصلی، هر کار را به ترتیب زمانی معکوس یعنی از آخر به اول ذکر کنید.
هر شغل باید عناوین زیر مجموعه خود را داشته که شامل اطلاعات زیر باشد:
• شرکت
• محل کار
• عنوان شغلی شما
• تاریخ شروع و پایان
به عنوان مثال:
• شرکت ABC ، تهران ، طالقانی
• مدیر توزیع (01/1394-تا اکنون)
اولین مواردی که یک استخدام کننده در رزومه شما دنبال آن است، عناوین شغلی و شهرت شرکت هایی که با آن ها کار کرده اید. این فرمت نه تنها یافتن آن اطلاعات را برای آن ها آسان می کند ، بلکه تحقیقات نشان داده که این ترتیب همچنین حداکثر سازگاری با رزومه نویسی حرفه ای را ارائه می دهد.
در زیر هر عنوان، مسئولیت ها و نتایج قابل اندازه گیری مربوط به شغلی را خواهان آن هستید را یاداشت کنید. به یاد داشته باشید، لازم نیست وظایفی را که بخشی از کار روزانه شما بود را نیز بنویسید.
از فضای موجود خود برای تأکید بر مهارت ها و تجربیاتی که در توضیحات شغل مورد نظر وجود دارد، استفاده کنید. هر کس می تواند کاری انجام دهد، بنابراین نشان دادن اینکه این کار را به خوبی انجام داده اید باعث می شود که از متقاضیان دیگر متمایز شوید.
در نوشتن رزومه مثالی بسیار مطرح است: “وظایف حرف می زنند ولی دستاوردها می فروشند.”
استفاده از اعداد، درصد، زمان و سودهایی که برای شرکت هایی که کار کرده اید، می توانند دستاوردهای شما را تشکیل دهند و این یعنی استخدام کننده می تواند قابلیت های بالقوه شما را به راحتی به تصویر بکشد.
آموزش
اگر چند سال هست که شاغل هستید، می توانید بخش آموزش رزومه کاری خود را به پایین رزومه خود انتقال دهید. مگر در مواردی که آن شغلی تأکید بیشتری بر آموزش داشته باشد (مانند دانشگاه، وکالت یا مدارک پزشکی)، بیشتر افراد متقاضی کار می توانند تنها موارد زیر را در رزومه خود بنویسند.
• نام موسسه / دانشگاه
• مدرک تحصیلی
• محل تحصیل
• سال های اشتغال به تحصیل
اگر اخیرا از دانشکده فارغ التحصیل شده اید، بخش آموزش شما بالاتر از تجربه کاری شما قرار می گیرد و جزئیات بیشتری را شامل می شود. مهارت های کسب شده در مدرسه و موسسات، مهارت های واقعی است که در دنیای حرفه ای ارزشمند خواهند بود. مدارک تحصیلی اخیر می تواند شامل دوره های گذرانده و آموزش های تکمیلی باشد که افزایش شانس شما برای استخدام شدن را در پی خواهد داشت.
مهارت ها
مهارت ها رکن مهمی در نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام هستند. شما در نوشتن مهارت هایتان حتما باید از کلمات کلیدی و واژه های برجسته استفاده نمایید. از سوی دیگر تطابق مهارت های شما با آنچه که آن سمت شغلی به آن نیاز دارد، می تواند شانس شما را برای اخذ شغل و استخدام شدن، بالا ببرد.
ایجاد بخش مهارت در رزومه کاری شما الزامی نیست، اما می تواند به شما کمک کند شانس بیشتری در قبولی در استخدام داشته باشید.
یک بخش اختصاصی برای مهارت باعث می شود که استخدام کنندگان در صورت نیاز به راحتی به آن مراجعه کرده و فقط قسمت هایی که برایشان مهم هست را بررسی کنند.
اگر بخشی را برای مهارت ها در نظر گرفته اید، به یاد داشته باشید که تنها لیست کردن مهارت ها و نوشتن کلمات کلیدی کافی نیست.
در رزومه خود قسمت مهارت را به گونه ای تکمیل کنید تا برای استخدام کنندگان قابل باور باشد. این شامل مواردی مانند پروژه هایی می شود که مهارت و تجربه شما و سطح خاصی از تخصصتان به خوبی نمایان خواهد شد.
جوایز و افتخارات
برخی از انواع قالب رزومه اجازه می دهد تا شما بخش های اختیاری نیز به آن اضافه کنید که یکی از آن ها، بخش جوایز و افتخارات است. افتخارات و جوایز اعتبار شما را افزایش می دهد، البته اگر این افتخارات مرتبط باشند که برای شما بسیار بهتر خواهد بود. مثلا میتوان عنوان بهترین کارمند ماه یا کسب بالاترین امتیاز رضایت مشتری را در رزومه نوشت ولی بهترین برنده بازی های اوقات فراغت را نمی شود در رزومه عنوان کرد.
کارهای داوطلبانه و موارد وابسته به آن
کارهایی که شما به عنوان داوطلب فعال انجام می دهید می تواند به همان میزان تجربه ها به مهارت های شما بیفزاید. دوباره تاکید میکنیم در اینجا منظور کار موثر است. کارهای داوطلبانه که شامل مهارت های کاربردی برای شغل مورد هست را در رزومه خود پر رنگ کنید. هنگام نوشتن مهارت های داوطلبانه و موارد وابسته، به موجودیت سیاسی یا مذهبی متضاد آن ها با کار مورد نظر دقت نمایید.

چه مواردی را در رزومه ننویسیم؟
بیان اهداف
بیان اهداف یکی از کارهای مرسوم در سال های قبل بود، البته هنوز هم در برخی از قالب رزومه شاهد آن هستیم؛مثلا: “هدف: به دست آوردن مقام به عنوان مدیر رسانه های اجتماعی در یک آژانس پیشرو در بازاریابی.”
این روزها نوشتن هدف در رزومه منسوخ شده است. در رزومه های جدید، شرح وظایف جای بیان هدف را گرفته است. هر گونه توضیحی اضافی را می توان در قالب یک نامه ارائه داد.
در حالی که بیان هدف از نوشتن رزومه، اهداف شخصی شما را توضیح می دهد، نوشتن شرح وظایف و مهارت ها نشان می دهد که شما تا چه اندازه می توانید برای شرکت موثر باشید.
مهارت های نرم
وقتی نوبت به نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام می رسد، مهارت های نرم تقریبا به اندازه مهارت های سخت افزاری و فنی مهم نیستند.
به این دلیل که اثبات آن ها در چارچوب یک رزومه کاری سخت تر است. به عنوان مثال ، اگر شما بگویید كه “کوشا” یا “حلال مشکلات” هستید، استخدام كننده حرف شما را نخواهد پذیرفت. در حقیقت، این یک اشتباه است که اگر خلاف آن در مصاحبه ثابت شود، وجه خوبی برایتان نخواهد داشت.
به جای ذکر مهارت های نرم، از فرصت برای نشان دادن توانایی های بین فردی و اخلاق کاری خود استفاده کنید. دستاوردها و نتایج قابل اندازه گیری راهی عالی برای انجام این کار است.
به عنوان مثال ، به جای ادعای “سخت کوشی” می توانید برای نشان دادن آن این را بگویید که شما X درصد بیشتر از میانگین پروژه های شرکت خود را به پایان رسانده اید.
معدل
اگر به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اید و معدل خوبی مانند 17 یا بالاتر را در مقیاس کسب کرده اید، فقط معدل خود را به عنوان بخشی در قسمت آموزش رزومه خود ذکر کنید. برخی از شرکت ها و سازمان ها، مانند دانشگاه ها ، انتظار دارند که معدل شما را ببینند.
حجم یک رزومه چقدر باید باشد؟
در حالی که رزومه یک صفحه ای ایده آل تلقی می شود ، ممکن است بعد از پنج یا ده سال سابقه کاری رزومه دو صفحه ای ضروری باشد ، به خصوص اگر تمام تجربه شما مربوط به شغلی باشد که مد نظر دارید. هیات رئیسه ها بعضی مواقع مجبور به نوشتن رزومه های سه صفحه ای یا بیشتر خواهند شد.
در کل رزومه شما نباید از حد معمول طولانی تر باشند. یک رزومه کوتاه و منسجم به راحتی قابل درک خواهد بود و مهم ترین مهارت های شما را برجسته می کند.
پس از نوشتن رزومه خود ، سعی کنید تا حد امکان محتوای اشتباه و نامربوط را حذف کنید تا تعداد صفحه آن کاهش یابد و توجه بیشتر به بهترین ویژگی های شما معطوف گردد.
مهم نیست که رزومه کاری شما چند صفحه باشد، سعی کنید در بخش اول یا خلاصه یا بخش مهارت، چشمگیرترین صلاحیت های خود را قرار دهید.
سپاسگزارم بابت نگارش مقاله مفیدتون.