امروزه راه اندازی نانوایی به جهت تنوع بسیار در نان ها، و همچین به دلیل ساخت دستگاههای پیشرفته طرفداران بسیاری پیدا کرده است. نانوایی در دسته شغلهایی قرار گرفته که هر روزه درآمد خواهد داشت، زیرا یکی از مشاغلی است که نیازهای غذایی افراد را بر طرف خواهد ساخت. در ایران مصرف نان شش برابر بیشتر از سایر کشورهای دیگر است و از جمله مواد خوراکی دائمی برای مصرف محسوب می شود. اگر شما برای راه اندازی نانوایی اطلاعات کافی در دست ندارید، با ما در ادام مطلب همراه باشید تا صفر تا صد راه اندازی نانوایی از جمله تجهیزات مورد نیاز، مجوزات و … را در اختیار شما قرار دهیم.
شغل نانوایی
در این قسمت به جهت شناخت و آشنایی بیشتر شما از این شغل به تعریف کوتاهی از آن خواهیم پرداخت.
بسیاری از افراد به دلیل ناراضی بودن از حقوق کم خود در محل های کارشان، ترجیح می دهند که با امضای متن استعفا از کار، شغل خود را ترک کرده و اقدام به راه اندازی کسب و کار از صفر برای خود کنند.
در این میان کسب و کارهایی که به خورد و خوراک مربوط هستند، مانند راه اندازی رستوران، راه اندازی کافی شاپ و یا ساندویچی، طرفداران زیادی دارند.
یکی از همین کسب و کارها و شغلهای محبوب با درآمدی مطلوب نانوایی بوده، زیرا در هر زمان و دورهای مردم نیاز به خریداری آن در کنار وعدههای غذایی خود دارند. افراد شاغل در این حرفه علاوه بر هزینهای که بابت پخت و تهیه نان تازه دریافت خواهند نمود دستمزدی هم بابت کارکرد و ارائه خدمات خود به مشتری دریافت مینمایند. برای راه اندازی نانوایی شما در هر شهر و یا محلهای که حضور داشته باشید، مشتری برای شما وجود دارد. زیرا در دسته مشاغل ضروری محسوب می شود. اما اگر نانوایی شما از نظر موقعیت مکانی و جمعیت در محلی بهتر قرار گرفته باشد، درآمد بیشتری نیز خواهید داشت.
برای آنکه با مراحل راه اندازی نانوایی آشنا شوید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید:

مراحل لازم جهت راه اندازی نانوایی
اگر میخواهید اقدام به راه اندازی نانوایی نماید حتما باید نسبت به مطالب این قسمت آشنایی داشته باشید.
تعیین نوع نانوایی
در ابتدا قبل از راه اندازی نانوایی باید به انتخاب نوع آن بپردازید تا هزینههای پرداختی آینده مشخص شود. امروزه با توجه به تنوع بسیاری که در انواع نانها بوجود آمده هر یک از آنها دستگاههایی مخصوص با پخت آن مدل نان و طرز تهیهای متفاوت داشته به همین دلیل پیش از راه اندازی به تعیین نوع نان بپردازید.
در این قسمت به بیان برخی از انواع نانواییها میپردازیم
نانوایی خرده فروشی
نانوایی خرده فروشی به همان نانواییهایی میگویند که بطور مستقیم نان را پخته و به مشتری میفروشند. این سری از نانواییها تنوع بسیاری داشته، زیرا مدلهای متنوعی از نان وجود دارد که هر نانوا در یک مدل از آنها تخصص و مهارت لازم را دارد. به همین دلیل انتخاب و راه اندازی نانوایی خرده فروشی وابسته به مهارت شما در پخت هر یک از نانها خواهد بود. از سری نانواییهای خرده فروشی میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- نانواییهای معمولی: همان نانواییهایی هستند که به پخت نان لواش پرداخته و تنها تجهیزات و امکانات پخت و تهیه نان لواش را دارند.
- نانواییهای سیار: این مدل از نانواییها فروش آنها از طریق وسیله نقلیه بوده و در اکثر موارد در ماشین نان را نمیپزند بلکه پیش از آن نانها را در یک آشپزخانه و یا بصورت خانگی آماده کرده و به فروش میرسانند.
- نانواییهای تخصصی: در این سری از نانواییها تنها به تهیه و پخت نانهایی خاص با مواد اولیهای متفاوت پرداخته که در این ردیف شغلی ایدهای بسیار جالب و پرطرفدار محصوب خواهد شد.
- کافه نان: همانطور که از نام آن مشخص است ترکیبی از کافه و نان بوده و دارای محیطی دنج و آرام با سرو انواع پخت نان و شیرینی به همراه انواع نوشیدنیها خواهد بود.
نانوایی عمده فروشی
نانواییهایی که در سطح عمده به فعالیت میپردازند همواره فروش آنها بطور مستقیم نبوده، بلکه در این سری از نانواییها نانهای پخته شده را به فروشگاهها، رستورانها و یا دیگر مراکزی از این قبیل به فروش میرسانند. این سری از نانواییها به جهت تجاری بودن فروش خود دارای محیط و یا فضایی بزرگتر و با متراژ بیشتر نسبت به نانواییهای خرده فروش نیز هستند. به جهت فروش عمده خود نیازی به محیطهای پر رفت و آمد و یا مناطقی با خانههای مسکونی نیازی ندارند. این سری از نانواییها به جهت حرفهای که دنبال میکنند هزینههایی بیشتر و هنگفت برای تهیه دستگاهها و یا اجاره و خرید محیط مورد نظر خود باید پرداخت نمایند.
اجاره یا خرید مکان تجاری
اجاره و یا خرید مکان تجاری یکی از ملزومات راه اندازی نانوایی است و بستگی به شما دارد. زیرا اگر افراد تمایل به راه اندازی نانوایی سیار دارند میتوانند به خریداری یک وسیله نقلیه با کابینی مناسب اقدام نمایند و یا اگر تمایل به راه اندازی نانوایی در محیطی ساکن و ثابت دارند، میتوانند محلی را برای این کار اجاره و خریداری نمایند. همچنین به مواردی همچون قابلیت دسترسی جمعیت به نانوایی، میزان فاصله با تامین کنندگان مواد اولیه، میزان متراژ فضای مورد نیاز، مقررات بهداشتی و منطقهای و نرخ ایمنی نیز باید توجه داشت.
مجوز راه اندازی نانوایی
مجوزهای دریافتی جهت راه اندازی نانوایی بنا به موقعیت مکانی و محلی نانوایی و نوع نانوایی متفاوت خواهد بود. تمامی مجوزهای لازم مطابق با قوانین خدمات غذایی بوده و در سطح اتحادیههای نانوایی و پخت و پز نان است. به همین دلیل بهتر است پیش از اقدام به راه اندازی نانوایی تمامی موارد و اطلاعات محلی را بسنجید تا آگاهی کافی در هنگام راه اندازی داشته باشید. برای دریافت مجوز نانوایی، باید به وب سایت iranianasnaf.ir مراجعه نمایید.

میزان سرمایه اولیه جهت راه اندازی نانوایی
میزان سرمایه لازم برای راه اندازی نانوایی نیز بسیار مهم است. زیرا شما باید دستگاه ها و تجهیزات نانوایی را خریداری کرده، اقدام به اجاره یا خرید واحد نمایید. ضمن آنکه به این موارد باید استخدام کارکنان و آموزش آن ها، بیمه، هزینه های آب، برق، گاز و … و همچنین خرید مواد اولیه را نیز اضافه نمایید.
تجهیزات مورد نیاز نانوایی
برای آنکه بتوانید یک نانوایی خوب راه اندازی کنید، به تجهیزاتی نیاز دارید که از جمله آن ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- دستگاه تنور نانوایی صنعتی
- دستگاه پهن کن
- دستگاه چانه گیر
- دستگاه همزن خمیر
نتیجه گیری
در نهایت خوب است بدانید که راه اندازی نانوایی در ابتدا دشوار بوده، اما با گذشت زمان به سود دهی قابل توجهی شما را خواهد رساند. جهت راه اندازی این شغل باید صبر پیشه کرد، زیرا مراحل راه اندازی و سود دهی این شغل دارای روندی طولانی مدت خواهدد بود اما پس از گذشت چند ماه و یادگیری مراحل به سودآوری دست خواهید یافت. زیرا جز شغلهایی ضروری بوده که در هر زمانی و با هر پیشرفتی به این وعده افراد نیاز خواهند داشت.