چگونه شرکت دانش بنیان شویم؟ اگر شما هم به دنبال راه اندازی و شروع کسب و کار از صفر باشید، احتمالا در پی آن هستید تا کسب و کار خود را به یک شرکت دانش بنیان تبدیل کنید. اما چگونه یک شرکت دانش بنیان تاسیس کنیم ؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با یکدیگر به برررسی شرکت دانش بنیان شدن بپردازیم.
شرکت دانش بنیان چیست؟
پیش از آنکه به این پرسش پاسخ دهیم که چگونه شرکت دانش بنیان شویم، باید در ابتدا این موضوع را مطرح کنیم که یک شرکت دانش بنیان چیست؟
شرکت دانش بنیان شرکت هایی هستند که محوریت فعالیت آن ها بر پایه علم و دانش است. یعنی این شرکت ها می بایست به تولید کالا و یا طراحی کالاهای دانش بنیان که مبنای فعالیت آن ها بر اساس تحقیقات و دانش است، می پردازند.
این شرکت های دانش بنیان می توانند با مسئولیت محدود، سهامی خاص و یا موسسه غیرتجاری تاسیس شوند. البته برخی از شرکت ها چنانچه شرایط لازم را داشته باشند، می توانند پس از ثبت دانش بنیان شوند.
همچنین لازم به ذکر است که شرکت های دانش بنیان، زیر نظر بنیاد ملی نخبگان و وابسته به معاونت دانش بنیان وزارت علوم قرار می گیرند.
شرکتهای دانش بنیان زیر نظر بنیاد ملی نخبگان و وابسته به معاونت دانش بنیان وزارت علوم می باشند.

چگونه دانش بنیان شویم ؟
برای آنکه تبدیل به شرکت دانش بنیان شوید، لازم است که حداقل یک عضو از اعضای هیئت مدیره داراک مدرک دکترا باشد. یا اینکه این شرکت ها می بایست دارای یک اختراع که مورد تایید مرکز رشد یا بنیاد نخبگان باشد.
شرکت دانش بنیان چه مزیت هایی دارد؟
از آنجایی که این شرکت ها که تولیدات آن ها بر اساس علم و دانش است و محصولات آن ها در جامعه کاربرد فراوان دارد، اغلب از مالیات معاف خواهند بود. ضمن آنکه از دیگر مزایای شرکت دانش بنیان امکان دریافت وام و تسهیلات با بهره کم هستند. همچنین شرکت های تازه تاسیس دانش بنیان می توانند مکان کار با بهره کم را اجاره کنند.
مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
برای ثبت شرکت دانش بنیان، در ابتدا باید به سامانه بنیاد ملی نخبگان وارد شده و ثبت نام اینترنتی صورت دهید. سپس می بایست در این سامانه، مدارک، اطلاعات و ایده های خود را ارائه دهید.
بعد از ثبت نام، می بایست منتظر تاییدیه باشید. بعد با مراجعه به مرکز رشد، مدارک خود را ارائه می دهید، فرم هایی را پر می کنید تا بررسی های اولیه روی پرونده شما صورت گیرد.
بعد از تکمیل پرونده، جلسه شورای پژوهی در پژوهشکده های مربوطه انجام می شود تا پرونده شما مورد بررسی قرار گیرد. شما می بایست در این جلسه حضور پیدا کرده و از ایده ها و حوزه فعالیت خود دفاع کنید. در نهایت با اعلام رای، در صورت قبول شدن در این جلسه، به عنوان عضوی از شرکت های دانش بنیان کار خود را آغاز خواهید نمود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان
- مدارک ثبت شرکت
- تمام مدارک شناسایی اعضا
- مدارک تحصیلی اعضا
- خلاصه ای از فعالیت های دانش بنیان شرکت
- بروشور یا کاتالوگ شرکت
- ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت
- تصویر اساسنامه شرکت
- رزومه شرکت
- آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده به سازمان امور مالیاتی کشور
- تصویر آگهی روزنامه رسمی شرکت
- آخرین لیست بیمه شرکت و خلاصه وضعیت حقوق دستمزد و مزایا