برای صرفه جویی و چیدن برنامه پس انداز نیاز به انجام کارهای پیچیده ای ندارید و احتیاجی نیست تا ساعاتی از روز خود را صرف این موضوع کنید. ساختار این برنامه های صرفه جویی اغلب بسیار ساده هستند. یکی از همین قوانین، فرمول 20 30 50 برای پس انداز نیست که از جمله روش های ساده برای برنامه ریزی بودجه ماهانه است. فرمول 30 20 50 برای پس انداز به شما می گوید که هرماه چقدر پس انداز کنید و چقدر از برای خرج و مخارج هزینه کنید.
فرمول 20 30 50 برای پس انداز پول
با در اختیار داشتن یک نمای واضح از بودجه هر ماه خود، می توانید با اطمینان خاطر برای پولتان برنامه ریزی کنید، از خرج کردن های بیهوده خودداری کرده و حتی پس انداز هم کنید.
حتما می گویید که با مخارج بسیار بالا و شاید درآمدهای پایین، پس انداز کردن پول محال است. اما بیایید امروز با فرمول 30 20 50 برای پس انداز پول آشنا شویم؛ حتما به کمک شما خواهد آمد.

قانون 20 30 50 چیست؟
قانون 20 30 50 یک روش بودجه ریزی آسان است که به شما کمک می کند، پول خود را به صورت ساده، موثر و پایدار مدیرین کنید.
قانون اساسی این فرمول این است که درآمد ماهانه خود را پس از کسر مالیات به سه دسته هزینه تقسیم کنید: 50٪ برای نیازها، 30٪ برای خواسته ها و 20٪ برای پس انداز یا پرداخت بدهی.
با متعادل نگه داشتن هزینه های خود در بخش های اصلی هزینه، می توانید پول خود را کارآمدتر به کار ببرید. تنها با این سه دسته بندی، خواهید توانست که پول خود را مدیریت کنید و به جا و درست خرج نمایید.
اما در این میان سوالی ممکن است ذهن شما را درگیر کند: چرا نمی تونم پول پس انداز کنم؟ و یا اینکه، بهترین راه های پس انداز پول چیست؟
فرمول 30 20 50 برای پس انداز راهی عالی برای حل این معمای قدیمی و ایجاد ساختار بهتر در عادات خرج کردن شما است. این می تواند رسیدن به اهداف مالی شما را آسان تر کند. یکبار امتحان کنید!

چگونه با فرمول 20 30 50 برای پس انداز، پول خود را بودجه بندی کنیم؟
قانون 30 20 50 با تقسیم درآمد پس از کسر مالیات به سه دسته هزینه نیازها، خواسته ها و پس انداز یا بدهی، بودجه بندی را ساده می کند.
دانستن اینکه دقیقا چقدر باید برای هر دسته هزینه کنید، پایبندی به بودجه بندی را آسان تر می کند و به کنترل هزینه های شما کمک می نماید.
50 درصد از پول خود را صرف نیازهای خود کنید
به زبان ساده، نیازها هزینه هایی هستند که نمی توانید از آن ها اجتناب کنید.50 درصد از درآمد شما پس از کسر مالیات باید ضروری ترین هزینه های شما را پوشش دهد.
نیازها شامل موارد زیر می شوند:
- اجاره ماهانه
- قبوض برق و گاز
- حمل و نقل
- بیمه
- بازپرداخت وام
- مواد غذایی اولیه
به عنوان مثال اگر درآمد ماهیانه شما 10 میلیون تومان است، 5 میلیون آن را برای این هزینه ها در نظر بگیرید.
این بودجه بندی ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. اگر متوجه شدید که نیازهای شما بیش از 50 درصد از درآمد شما را تشکیل می دهد، می توانید تغییراتی ایجاد کنید. به عنوان مثال در مصرف برق و گاز صرفه جویی نمایید، از تخفیفات برای خرید استفاده نمایید. به دنبال جست و جوی منطقه ای برای کاهش هزینه های زندگی باشید.
30 درصد از پول خود را صرف خواسته هایتان کنید
30% از باقی مانده از بودجه را برای تامین خواسته های خود در نظر بگیرید. خواسته ها به عنوان هزینه های غیر ضروری تعریف می شوند؛ چیزهایی که مجبور به تهیه آن ها نیستید و می توانید بدون آن ها نیز زندگی کنید.
این خواسته ها می توانند شامل موارد زیر شوند:
- صرف غذا در رستوان
- خرید لباس
- عضویت در باشگاه
- خرید اشتراک های سرگرمی
- مواد غذایی غیر ضروری
البته استفاده از فرمول 30 20 50 برای پس انداز پول به این معنی نیست که شما نباید از زندگی خود لذت ببرید. بلکه این قانون به شما کمک می کند که بدانید هر بخش از پول خود را قرار است صرف چه مواردی کنید. به این ترتیب به این نتیجه می رسید که می توانید با صرف نظر کردن از هزینه های اضافه ای که تاثیر آنچنانی بر زندگی شما ندارند، پول بیشتری برای مصارف مهم تر پس انداز کنید.
شاید دوست داشته باشید که اقدام به راه اندازی کسب و کار از صفر کنید، یا اینکه بخواهید کارهای بزرگ برای آینده انجام دهید. همیشه پس انداز کردن پول و سرمایه گذاری درست آن می تواند استرس های آتی را کاهش دهد.
20٪ از پول خود را برای پس انداز کنار بگذارید
با توجه به اینکه 50 درصد از درآمد ماهانه شما به نیازهای شما و 30 درصد آن به خواسته های شما اختصاص می یابد، 20 درصد باقی مانده را می توانید برای دستیابی به اهداف پس انداز یا بازپرداخت بدهی های معوق صرف کنید.
کنار گذاشتن مداوم 20٪ از حقوق در هر ماه می تواند به شما کمک کند تا یک برنامه پس انداز بهتر و بادوام تر بسازید. شما می توانید با این 20 درصدهای کنار گذاشته شده، هرچند کوچک سرمایه گذاری کنید و پول خود را افزایش دهید. یا می توانید از مشاور مالی شخصی کمک بگیرید تا به شما برای رسیدن به آرزوهای مالی بزرگ تر، کمک کند.
راهنمای گام به گام فرمول 30 20 50 برای پس انداز پول
چگونه فرمول 30 20 50 برای پس انداز پول را پیاده سازی کنیم؟
درآمد خود را پس از کم کردن کسورات محاسبه نمایید
اولین قدم برای استفاده از فرمول 30 20 50 برای پس انداز پول محاسبه درآمد پس از مالیات است. اگر یک فریلنسر هستید، درآمد شما همان چیزی است که پس از کسر هزینه های تجاری و مبلغی که برای مالیات کنار گذاشته اید، به دست می آید.
اگر کارمندی با حقوق ثابت هستید، محاسبه برایتان آسان تر خواهید بود. کافی است به فیش حقوقی خود نگاهی بیندازید.
هزینه های ماه گذشته خود را دسته بندی کنید
برای دریافت تصویری واقعی از جایی که پول شما در هر ماه خرج می شود، باید ببینید درآمد خود را در ماه گذشته چگونه و کجا خرج کرده اید. یک کپی از صورت حساب بانکی خود در 30 روز گذشته بگیرید. یا اینکه درون دفترچه ای بنویسید که در ماه گذشته پول خود را کجا خرج کرده اید تا به این صورت بتوانید هزینه ها را دسته بندی نمایید.
حال باید تمامی هزینه ها را به سه دسته تقسیم کنید: نیازها، خواسته ها و پس انداز.
هزینه های خود را مطابق با فرمول 30 20 50 برای پس انداز پول ارزیابی و تنظیم کنید
اکنون که می دانید چه مقدار از پول شما هر ماه صرف نیازها، خواسته ها و پس انداز می شود، می توانید فرمول 30 20 50 را اجرا کنید.
بهترین راه برای انجام این کار این است که ارزیابی کنید هر ماه چقدر برای خواسته های خود هزینه می کنید.
طبق فرمول 20 30 50، لازم نیست که برای پس انداز بیشتر از خواسته های خود دست بکشید، اما این فرمول به شما کمک می کند که بدانید از کدام یک از خواسته های خود برای یک یا چند ماه می توانید دست بکشید که در محدوده 30 درصد از صرف هزینه ها برای خواسته بمانید و از این طیف خارج نشوید.
سخن پایانی
درست است که هزینه های امروزی به شدت بالا رفته و گاهی حتی تمامی درآمد می بایست تنها صرف نیازها شود. اما برای کمک به خود و بهتر زندگی کردن، می توان با استفاده از فرمول های مختلف، افزایش فعالیت های مالی به یاری مشاور مالی حرفه ای، و البته تغییر سبک زندگی، حتی به پس انداز هم فکر کرد.