مجله آنلاین کسب و کار رشداپ – مرغ را می توانیم یکی از مهم ترین منابع پروتئینی بنامیم که اتفاقا در سراسر جهان مصرف زیادی دارد. به همین دلیل راه اندازی مرغداری را می توانیم یکی از موفق ترین کسب و کارها بنامیم؛ چرا که همواره تقاضا برای مصرف مرغ وجود دارد. اما مانند هر کسب و کار دیگری، برای راه اندازی یک مرغداری موفق، باید با اصول آن آشنا باشید. چگونه مرغداری راه اندازی کنیم ؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا راهنمای راه اندازی مرغ داری کوچک را مطالعه نمایید.
چگونه مرغداری راه اندازی کنیم
چگونه مرغداری راه اندازی کنیم ؟ آگاهی از اصول راه اندازی مرغداری به مبتدیان کمک می کنند تا بتوانند کسب و کار خود را راه اندازی نمایند. بسیاری از متخصصان این حوزه بر این باورند که پرورش طیور و درواقع مرغداری، یک تجارت پر سود است، به همین دلیل ممکن است شما مایل باشید تا برای منبع درآمد خود، به فکر راه اندازی مزرعه مرغداری خود باشید.
به طور کلی، مرغداری به معنای پرورش انواع پرندگان اهلی به منظور تولید گوشت، تخم مرغ و پر است. اما در اینجا ما قصد داریم به پرسش چگونه مرغداری راه اندازی کنیم پاسخ دهیم:

راهنمای راه اندازی مرغ داری کوچک
برای اینکار، لازم است که حتما مجوز لازم را دریافت نمایید. بدون مجوز شما قادر به فعالیت قانونی نخواهید بود. فراورده های مرغی، به غیر از گوشت گاو، گوشت خوک و ماهی، از جمله منابع اصلی پروتئین حیوانی است. مرغ هم اکنون بخشی جدایی ناپذیر از زندگی بشر هستند. تولید طیور در مقیاس کوچک، تقاضای تغذیه از دام برای یک خانواده را برآورده می کند.
اما پرورش طیور در مقیاس بزرگ یا تجاری فرصتی را برای مردم فراهم می کند تا سرمایه زیادی به دست آورند. راهنمای راه اندازی مرغداری کوچک می تواند در این راه به شما کمک شایانی نماید.
برخی از مرغداران، به ویژه مبتدیان، هنگامی که نتوانستند به درستی کار خود را انجام دهند، ضرر کرده و در نتیجه مجبور به ترک این حرفه شده اند. اولین نکته در راهنمای راه اندازی مرغ داری کوچک این است که شما باید کار زیاد اما نسبتا آسانی انجام دهید. مرغداری کار یک فرد تنبل نیست، چرا که همه چیز باید طبق برنامه و روال پیش رود.
سرمایه خود را آماده کنید
از نکات مهم راهنمای راه اندازی مرغ داری کوچک این است که شما لیستی از موارد مورد نیاز برای مرغداری را آماده کرده، هزینه هر یک را برآورده کرده و سپس سرمایه خود را برای هر یک این موارد آماده سازید. مطمئنا شما برای خرید هر یک به پول و سرمایه نیاز دارید. اگر سرمایه مورد نیاز را نداریم، می توانید وام راه اندازی مرغداری دریافت نمایید. (در مطالب آتی به بررسی نحوه دریافت این وام خواهیم پرداخت). خوب است که از تعداد مرغ های کم، تجهیزات کمتر و جای کوچک تر برای شروع کنید.
نوع تجارت شما چیست
مورد بعدی که باید حتما به آن توجه نمایید، نوع کسب و کار شما در این حوزه است. همان طور که پیشتر در مطلب راه اندازی مرغ داری گفتیم، شما باید نوع تجارت خود را تعیین کنید. به عنوان یک فرد مبتدی، لازم است که تنها روی یک رشته فعالیت نمایید. پس اول از همه ،هدف از تولید را مشخص کنید.
مکان مرغداری کجاست؟
انتخاب مکان مناسب مزرعه برای تجارت شما بسیار مهم است. شما باید مکانی را انتخاب کنید که دارای کلیه امکانات مورد نیاز و مناسب برای مرغداری شما باشد. در مطلب محل مناسب برای مرغداری مشخصات مکان مناسب را به شما معرفی می نماییم.
همچنین سعی کنید از راه اندازی در مناطق مسکونی خودداری کنید، زیرا مزارع تولید مرغ بوی نامطبوعی برای این مناطق تولید می کنند. هنگام انتخاب محل مزرعه، سیستم حمل و نقل و امکانات دارویی را نیز در نظر بگیرید.

تجهیزات مورد نیاز را خریداری نمایید
گام بعدی در راهنمای راه اندازی مرغ داری کوچک آماده سازی لیست تجهیزات لازم برای مرغداری است.
- فیدر
- آبخوری
- لانه ها
- قفس
- کوپ
- جعبه ها
- ماشین جوجه کشی
- سینی تخم مرغ
- ابزار روشنایی
- سوچک
- جاروبرقی یا بخاری
- سیستم تهویه
- سیستم دفع زباله
نیروی کار یا نیروی انسانی استخدام نمایید
بر اساس تعداد پرندگان، شما به نیروی انسانی / نیروی کار نیاز دارید. به عنوان یک فرد تازه کار، اگر با حداقل تعداد پرندگان (200-500) کار را شروع کنید، می توانید مزرعه خود را به راحتی مدیریت نمایید. اگر قصد پرورش پرندگان بیشتری را دارید پس به نیروی انسانی اضافی نیاز خواهید داشت. اطمینان حاصل کنید که نیروی کار ارزان در منطقه شما موجود باشد.
راهنمای راه اندازی مرغ داری کوچک ؛ خرید مرغ و جوجه را آغاز کنید
پس از تنظیم و آماده بودن همه چیز، از پرورش دهنده معتمد در منطقه خود جوجه های با کیفیت خریداری کنید و کار را آغاز نمایید. به عنوان یک تازه کار، عاقلانه است که به جای جوجه های مسن تر، از جوجه های یک روزه شروع کنید. اگر کاملا مبتدی و بدون تجربه قبلی هستید، تعداد جوجه ها را به حداقل برسانید (از 500 عدد بیشتر نباشد).
غذا دادن شروع می شود
تغذیه مهم ترین بخش تجارت مرغداری است. پس از ساخت خانه و خرید تجهیزات و جوجه ها، باید مبلغ زیادی را برای تغذیه پرندگان خود هزینه کنید.
حدود 70٪ از کل هزینه های پروژه شما صرف تغذیه خواهد شد و موفقیت در این تجارت به کیفیت و تغذیه مناسب بستگی دارد. شما می توانید مواد تشکیل دهنده خوراک را از بازار خریداری کرده و یا خوراک را خودتان تهیه کنید.
راهنمای راه اندازی مرغ داری کوچک ؛ سلامت آن ها را مدیریت نمایید
همانطور که در بالا ذکر گفتیم، مزرعه شما باید در منطقه ای باشد که داروی پرندگان به راحتی تامین گردد. پرندگان و طیور مستعد ابتلا به انواع بیماری ها هستند و شما باید آماده کنترل آن ها باشید.
همه می دانیم که “پیشگیری بهتر از درمان” است، بنابراین شما باید هوشیار باشید و از پرندگان خود به خوبی مراقبت نمایید. آن ها را به موقع واکسینه کنید و همیشه آب مناسب و سالم را برای آن ها تامین نمایید.
سخن پایانی
آنچه که گفته شد، پاسخی به پرسش چگونه مرغداری راه اندازی کنیم، بود. اگر به عنوان فردی مبتدی می خواهید قدم در این راه بگذارید، باید این گام ها را طی نمایید.