بسیاری از افراد مایل به راه اندازی کسب و کار از صفر هستند. همان طور که می دانید، گزینه های مختلفی برای شروع کسب و کار وجود دارد. از راه اندازی رستوران گرفته، تا فروشگاه های اینترنتی، راه اندازی مزون آنلاین و یا یک کتاب فروشی جذاب، همه این ها با یک برنامه ریزی اصولی می توانند به سرانجام برسند. در این مطلب ما قصد داریم شما را با کسب و کاری که طرفداران خاص خود را دارد، یعنی راه اندازی کارخانه آب معدنی آشنا نماییم. چگونه آب معدنی تولید کنیم ؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با یکدیگر به بررسی کسب و کار کارخانه آب معدنی بپردازیم.

راه اندازی کارخانه آب معدنی
امروزه راه اندازی کارخانه آب معدنی طرفدارانی بسیار پیدا نموده است. آب آشامیدنی سالم و فاقد هرگونه املاح مضر طرفدارانی بسیار داشته و در دسته نوشیدنیهایی پر طرفدار قرار گرفته، زیرا بر سلامت افراد بسیار موثر است. زیرا بسیاری از بیماریهایی که افراد به مرور زمان به آن مبتلا خواهند شد، در اثر نوشیدن آبهایی ناسالم و با مواد و املاحی مضر است. افراد بسیاری تمایل به ورود به این کسب و کار را داشته، زیرا علاوه بر بازار مطلوب فروش این سری از محصولات از درآمد قابل توجهی نیز برخوردار خواهند بود. اگر شما جز افرادی هستید که میخواهید اقدام به راه اندازی کارخانه آب معدنی اقدام نمایید، اما اطلاعات کافی در این باره ندارید، در ادامه مطالب همراه باشید.
مراحل راه اندازی کارخانه آب معدنی
جهت راه اندازی کارخانه آب معدنی ابتدا باید مراحلی را بگذرانید که در این قسمت به بیان فرآیند راه اندازی کارخانه آب معدنی و شناخت بیشتر شما نسبت به این مراحل خواهیم پرداخت.
محل مناسب جهت احداث و یا راه اندازی کارخانه آب معدنی
از مهمترین مراحل جهت راه اندازی کارخانه آب معدنی به شمار رفته زیرا در صورت عدم محل و یا مکانی مناسب مراحل دیگر از اهمیتی چندان و کاربردی برخوردار نخواهند بود. پیدا نمودن محل و مکان مناسب جهت راه اندازی دارای بودجهای قابل توجه بوده که فرد از قبل باید اقدام به تهیه این بودجه جهت خریداری و یا احداث کارخانه اقدام نماید.
داشتن ایده و طرح برای شروع کسب و کار
در این مرحله پس از تامین محلی مناسب جهت راه اندازی فرد باید به اطلاعات لازم در حیطه بازار و فروش محصولات بدست آورد. همچنین باید اطلاعاتی لازم و کافی در موضوعاتی دیگر همچون بازاریابی، طرح مالی، الگوی کارکنان، تیم مدیریت و دیگر اطلاعات و آمادگیهایی از این قبیل داشته باشد.
دریافت مجوزهای لازم جهت راه اندازی کارخانه
پس از ایجاد طرحها و دیگر کارهای مربوط به راه اندازی کارخانه آب معدنی باید به کسب مجوزهای لازم از سازمانهای مربوطهای همچون مجوز تاسیس از سازمان صنعت، معدن و تجارت، دریافت مجوز از سازمان آب منطقهای و دیگر مواردی از این قبیل دریافت نمایید. همچنین باید پس از اتمام تولید محصولات مجوزهای لازم را در خصوص نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی نیز دریافت نمایید. مسیر و راه دریافت مجوزهای لازم دشوار بوده و در این راه باید صبر و حوصلهای بسیار جهت پیشرفت کار خود داشته باشید.

انتخاب برند مناسب کارخانه آب معدنی
این مرحله بسیار در جهت ماندگاری در ذهن افراد و نامی آشنا برای آنها حائز اهمیت است. زیرا انتخاب نام و یا برندی معتبر با معنایی خلاقانه و ساده میتواند اذهان عمومی را به خود جلب نماید و نامی آشنا برای آنها باشد. پس در این باره باید بسیار خلاقانه و ایدههایی نو را بیان نمود تا نام و برند کارخانه آب معدنی شما افراد بسیاری را به خود جلب نماید. همچنین برند و یا نامی را که انتخاب مینمایید باید نامی ساده و روان و از معنایی مناسب برخوردار باشد.
خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز
پس از اقدامات لازم و تهیه موارد با اهمیت باید به دنبال دستگاههایی جهت تولید و مراحل دیگر آب معدنی اقدام نمایید. از سری ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی کارخانه آب معدنی میتوان به دستگاههایی همچون دستگاهتری بلوک، دستگاه لیبل چسبان، دستگاه جت پرینتر جهت چاپ تاریخ مصرف بر روی بطری محصول، دستگاه بادکن بطری، دستگاه شیرینگ پک تونلی، نوار بالابر بستههای شیرینگ شده، مخازن ذخیره سازی آب، دستگاه اشعه ضد عفونیکننده و نوار نقاله ریل زمینی اشاره نمود. همچنین لازم به ذکر است که جهت راه اندازی کارخانه آب معدنی به تمامی دستگاههای نام برده شده نیاز خواهید داشت.
سرمایه لازم برای راه اندازی کارخانه آب معدنی
جهت تولید آب معدنیهایی با کیفیت و سالم به خط تولیدی با ظرفیت مشخص متناسب با میزان محیط خود نیاز خواهید داشت. به طور مثال خط تولیدی با میزان ظرفیت تولید 6000 بطری در هر ساعت هزینه 5 میلیارد تومانی در پی خواهد داشت. تمامی هزینههای انجام شده در دوره تولید آب معدنی با توجه به وضعیت نرخ و تورم متفاوت خواهد بود. از دیگر هزینههای لازم میتوان به مواردی همچون نصب و راه اندازی دستگاهها اشاره نمود که در هر سری از تعمیر و یا سرویس این دستگاهها از هزینههای هنگفت و قابل توجه برخوردار هستند. به همین دلیل با توجه به مسائل بسیاری که در زمینه هزینه و قیمت وجود دارد مبالغی ثابت برای هریک از آنها وجود نداشته و فرد متناسب با هر دوره باید به جمع آوری اطلاعات در این باره بپردازد.
میزان درآمد و سود حاصل از تولید
از سری مواردی که در زمینه راه اندازی کارخانه آب معدنی بسیار حائز اهمیت است، میتوان به گسترش تهیه و استفاده از آب معدنی اشاره نمود. میزان درآمد و سود حاصل از تولید آب معدنی بسیار مورد توجه قرار داشته، زیرا با توجه به محدودیت آب شرب و یا آشامیدنی در بسیاری از شهرها و محلها فروش زیادی خواهد داشت. آبهای آشامیدنی و یا همان آبهای معدنی به جهت رعایت اصولهای لازم به هنگام تولید و بسیار موثر در سلامت افراد تا همیشه مورد توجه افراد بوده و روزانه افراد زیادی به خریداری آن اقدام مینمایند. به همین دلیل افراد علاقمند به این کار میتوانند با توجه به ایداههایی نو و کارآمد در زمینه تولید و فروش به درآمدها و یا سودهای قابل توجهی دست یابند.
بازاریابی پس از راه اندازی کارخانه آب معدنی
پس از راه اندازی کارخانه آب معدنی، لازم است تا اقدام به بازاریابی برای فروش نمایید. شما می توانید برند خود را در تبلیغات مختلف مطرح نمایید تا افراد با نام برند شما آشنا شوند. همچنین می توانید با پایین آوردن قیمت، محصول خود را رقابتی نمایید تا افراد زیادی جذب محصول شما شوند.م ضمن آنکه طراحی جذاب بطری آب معدنی نیز می تواند توجه افراد را به آب معدنی تولید شما معطوف سازند.

چگونه آب معدنی تولید کنیم
چگونه آب معدنی تولید کنیم؟ برای تولید آب معدنی، شما باید مراحلی را پشت سر بگذارید تا از سالم بودن و تمیز بودن آب معدنی اطمینان داشته باشید. برای تولید آب معدنی این مراحل لازم است:
در مرحله آماده سازی و سالم سازی آب معدنی باید آب را برای رسیدن به خط پر کن بطری ها آماده کنید. به دلیل آنکه آب مادنی از منابعی مانند چشمه و یا چاه تامین می شوند، لذا لازم است تا همواره سلامت آن بررسی شود.
انتقال آب از منابع آب
پس از آنکه چشمه و یا آب زیرزمینی یافته شد، باید آب از این منابع به طور کاملا بهداشتی به خط پر کن انتقال یابد.
مخازن ذخیره آب
برای انتقال آب به خطوط پر کن، باید از مخازن ذخیره آب استفاده کرد که انتخاب و خرید آن ها با توجه به ظرفیت خط تولید صورت خواهد پذیرفت. همچنین توجه داشته باشید که منابع تامین آب باید فاقد هرگونه آلودگی شیمیایی باشد.
فیلتراسیون آب
دی این مرحله برای حذف مواد معلق و شناور در آب، از فیلتراسیون و یا در واقع فیلترهای شنی استفاده می کنند. این فیلترها به گونه ای طراحی می شوند تا تمامی معلق موجود در آب حذف شده و در نهایت آب بدون هرگونه موداد اضافی به خط پر کن برسد.
تعدیل طعم، رنگ و بوی آب
در مرحله بعدی از تولید آب معدنی، باید اقدام به تعدیل طعم، رنگ و بوی آب یا همان purification نمود. در این مرحله بو و یا رنگ های احتمالی آب متعادل خواهد شد. به این ترتیب آب از يک بستر کربن اکتيو عبور داده خواهد شد تا بو و رنگ غیر طبیعی آب تعدیل شود.
مرحله فیلتراسیون نهایی یا polishing
در این محرله از فيلتر کارتريجی یا پولیشر استفاده خواهد شد تا مواد معلق بسیار ریز در حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ ميکرون که با چشم غیر مسلح دیده نمی شود، از بین برود و فیلتراسیون نهایی روی آب صورت گیرد.
استریلیزاسیون آب
برای آنکه هرگونه آلودگی احتمالی میکروبی آب نیز از بین برود، از سیستم استریلیزاسیون آب که سیستم UV است استفاده می کنند. در این مرحله آب را با دبی معینی از بستر نور UV عبور می دهند تا آلودگی های میکروبیولوژیکی نیز از آب زدوده شده و آب به طور کامل استرلیزه شود.
پر کردن آب بطری
در این مرحله آب سالم سازی شده وارد خط پر کن می شوند. در این خط بطری ها ردیف می شوند، شست و شو خواهند شد، بطری ها پر می شوند، درب آن ها قرار داده می شود، برچسب زنی روی بطری ها انجام شده و در آخر مشخصات تولید روی بطری ها چاپ می شود.
نتیجه گیری
همانطور که گفته شد آب معدنیها در دسته نوشیدنیهایی پر فروش و پر طرفدار قرار گرفته و در هر دوره مشتریان خود را خواهد داشت. اگر میخواهید درراه اندازی کارخانه آب معدنی با وجود موانع و دشواریهایی که در پی دارد، فردی موفق باشید و درآمد و سود قابل توجهی داشته باشید باید، به مواردی همچون قیمت مناسب آب معدنی جهت فروش، ایدهای جالب و نو جهت بسته بندی آب معدنی، برندسازی و یا همان نامی آشنا در اذهان عموم مردم و تعیین بازاری مشخص جهت فروش دقت کافی و لازم داشته باشید. فرد تولیدکننده با ارائه ایدههای نوین بسیار موفق خواهد بود. تمامی موارد ذکر شده در این مطلب به شما جهت راه اندازی کارخانه آب معدنی یاری خواهد رساند.