ویروس کرونا مهمان ناخوانده کره زمین چند ماهیست که زندگی تمامی افراد از سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. خواه نا خواه برای مبارزه با ویروس کرونا باید در قرنطینه بمانیم و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم. اما حقیقت این است که قرنطینه اجتناب ناپذیر بوده و برای حفظ سلامتی خود و دیگران باید آن را رعایت کنیم. حال که قرار است برای مبارزه با این ویروس فراگیر، قرنطینه را پیش بگیریم، می توانیم فرصت در خانه ماندن را غنیمت شمرده و اقداماتی را برای پرورش خود به کار گیریم. در این مطلب می توانید با بهترین اقدامات توسعه فردی در کرونا آشنا شوید. با مجله آنلاین کسب و کار رشدآپ همراه باشید.
بهترین اقدامات توسعه فردی در کرونا
ازآنجایی که همهگیری ویروس کرونا به شکل صعودی در سراسر جهان درحال افزایش است، تمامی افراد درهمهجای این دنیای پهناور به اجبار باید در خانههایشان محبوس شوند، یعنی همان قرنطینه های خانگی!
بیایید این دوران حبس را کمی آسان تر کنیم، اگر به دنبال فعالیتهای مفرح در طول روز هستید، ما چند روش را برای سرگرم ماندن در قرنطینه و توسعه فردی در کرونا به شما معرفی می کنیم:
نکات مهم حفظ سلامتی در کرونا
توسعه فردی در کرونا تنها به روح شما برنمی گردد، بلکه هرچه که در ارتباط با شخص شما است، می تواند در این دوران پرورش یافته و سلامت باشد. اما چگونه؟

1- استرس را دور کنید
استرس عامل اصلی شکستهای روحی در دوران سخت مانند امروز است. طبعا، باید تلاش کنید تا استرس را از ذهنتان دور کنید. برای اینکار، بهتر است فعالیتهای فیزیکی مانند ورزشهایی که به وسیله خاصی نیاز ندارند، یوگا، باغبانی، آشپزی، و مدیتیشن انجام دهید. همچنین، نواختن موسیقی نیز روشی بسیار خوب برای آرام کردن جسم و روح است.
2- رژیم غذایی مناسبی برای افزایش ایمنی بدنتان در نظر بگیرید
در دورانی مانند جهان درگیر با کرونای امروز، بسیار مهم است که برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده خود، اقدامات ویژه ای انجام دهید. داشتن یک رژیم غذایی مناسب خوردن راز سلامت جسم و روح است. یکی از شاخه های توسعه فردی در کرونا که مقوله سلامتی است، هدفتان را باید روی سبک کردن وعدههای غذاییتان با کاهش مواد دریافتی در هر وعده قرار دهید. کاهش کربوهیدرات و گنجاندن چربیهای سالم، مصرف پروتئین و ویتامین را به رژیم غذاییتان اضافه کنید. میتوانید از برنامههایی مانند MyFitnessPal وFooducate برای بهبود عادات غذاییتان و برنامهریزی یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید.
3- مراقبه را امتحان کنید
هنگامی که نگرانی شما را فرا می گیرد، مراقبه یکی از راه های به دست آوردن آرامش درونی است. با اینحال، شروع این فرآیند آسان نیست، مخصوصا اگر ذهنی مضطرب و آشفته دارید. دراین صورت میتوانید از راهنماهایی استفاده کنید که شما را به ذهنی آرام می رساند. توجه داشته باشید که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا، لازم است تا استرس را دور کنید؛ چرا که استرس سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف می کند.
4- کلاس های آنلاین یوگا را امتحان کنید
یوگا یکی از موثرترین روشها برای دردست گرفتن آرامش جسم و روحتان است. بی دلیل چنین اسمی در دنیای غرب جایگاه پیدا نکرده است! هرچند که یکشبه استاد یوگا نمی شوید، اما می توانید تکنیکها و حرکتهای ساده یوگا را شروع کنید و رفته رفته به سمت حرکات پیچیدهتر بروید. با گسترش ویروس کرونا، خدمات آنلاین مختلفی ارائه می شود که یکی از آن ها کلاس های آنلاین یوگا است. یا نه، برای توسعه فردی در کرونا، می توانید از پلتفرم های آنلاین استفاده نمایید و به تماشای ویدئوهای آموزش یوگا بنشینید و آن ها را تمرین نمایید.

5- در چالشهای فیتنس شبکههای اجتماعی شرکت کنید
همانطور که قبلا اشاره کردیم، زیبایی اندام و حفظ سلامتی در این زمان بسیار ضروریست، و چه چیز بهتر از چالشهای فیتنس برای رسیدن به این هدف! درحالحاضر، سلبریتیها و متخصصان فیتنس از شبکههای اجتماعی برای چالش کشیدن افراد در چالشهای فیتنسی و تمرینی استفاده میکنند. شما نیز، می توانید عضو این حلقه جذاب و سودمند باشید. این چالشها را جستوجو کرده و قدرت رقابتتان را ببینید.
چیزهایی برای یادآوری خاطرات کودکی
بعد از توصیه های سلامتی دوران کرونا، شما می توانید با یادآوری خاطرات دوران کودکی خود، روحی دوباره در شخصیت خود بدمید:
6- عکس های قدیمی را ببینید
مروری بر خاطرات داشته باشید و آلبوم عکسهای قدیمی خود و خانوادهتان را ببینید. از اینکه ببینید چقدر در این سالها بزرگ شدهاید و چقدر تغییر کردهاید شگفتزده خواهید شد. این بهترین راه برای آوردن لبخند روی لب های شما خواهد بود. قطعا در این مسیر روزهایی را به خاطر می آورید که خطاهایی از شما سرزده است. این ها همگی می توانند درس هایی کوچک برای توسعه فردی در کرونا برای شما باشد.
7- یاد بگیرید طراحی کنید
طراحی کردن تفریحی مفرح و عالی برای گذران وقت است؛ فعالیتی که همه میتوانند انجام دهند و باعث بالابردن توانایی خلاقیت، توانایی مشاهده و افزایش دقت و خلاقیت شناختیتان میشود. مشکلی نیست اگر که طراح خوبی نیستید،Drawspace به شما در بالابردن توانایی کشیدن کمک می کند. این برنامه توسط جف بائورو هنرمند جهانی، برندا هودینوت، ساخته شده و یکی از بهترین بسترها برای آموزش طراحی است.
8- غرق در هنرهای دستی شوید
یادگیری هنر/ کاردستی جدید همیشه جذاب و تسکین دهنده است. برای توسعه فردی در کرونا، میتوانید وقتتان را صرف یادگیری کارهای دستی مانند بافندگی، قلاب دوزی، گلدوزی، لحاف دوزی و کارهای دیگر کنید. این کارهای دستی جذاب و گیرا، روشی عالی برای مشغول کردن حواس تصویری، لمسی و واکنشهای حسی تان است.
9- نقاشی یاد بگیرید
مسلم است که درحال حاضر دنیای بیرون غمگین و افسرده است، اما این بدان معنی نیست که دنیای داخل خانه هم باید همینطور باشد! می توانید با یادگرفتن نقاشی، به خانه تان رنگ بدهید. چه بر روی بوم، یا وسایل ساده خانه (گلدان، بطری، سنگ وغیره)، یا دیواری خالی، نقاشی را امتحان کنید. خواهید دید چقدر تحسین برانگیز خواهد شد.
هیچ نگران نباشید، برای آموختن نقاشی نیز شما می توانید از وب سایت های مختلف استفاده نمایید و به راحتی نقاشی کشیدن را یادبگیرید.
چیزهایی برای بهتر کردن روابط خانوادگی
توسعه فردی در کرونا جنبه های مختلفی دارد. حال که قرار است در این روزها بیشتر اوقات را در حبس خانگی و قرنطینه بمانیم، کارهایی انجام دهیم که به بهبود روابط خانوادگیمان می انجامد:
10- با شریک زندگیتان ارتباط شخصی بیشتری بگیرید
در چنین روزهایی که اغلب افراد باید در خانه و در کنار هم بمانند، نداشتن فضای شخصی که قبلا داشتید می تواند خستهکننده باشد. به یاد داشته باشید، اگر برای شما چالش برانگیز است، برای شریکتان نیز این اتفاق به همین گونه است. پس، به جای عصبانی کردن یکدیگر، سعی کنید زمان بیشتری برای صحبتکردن باهم صرف کنید. فیلم ببینید، بازیهای مختلف انجام دهید، موسیقی گوش کنید و اساسا، کارهایی کنید که رابطهتان را محکم میسازد.
11- از شبهای کریوکی با خانواده لذت ببرید
برای اینکار لازم نیست که حتما تلویزیون را روشن کنید! بلکه می توانید به راحتی تلفن همراه خود را برداشته و نرم افزارهای مربوط به این بازی را دانلود کنید. خانواده تان را در اتاقی جمع کنید، و به خوانندههای درونتان اجازه خودنمایی دهید!
12- کارهای خانه یاد بگیرید
دوران کرونا بهترین زمان برای یادگیری ترفندهای خانهداری است؛ پس فرصت را غنیمت بشمارید! همیشه کاری داخل و خارج خانه برای انجام دادن هست؛ کارهایی مانند آشپزی، تمیزکردن، شستن ظروف، شستن لباسها، باغبانی و کارهای دیگر. حالا که باید کارهای خانه را خودمان انجام دهیم، زمان مناسبی برای یادگیری چگونگی عالی انجام دادن کارهای روزانه است. این خود نوعی توسعه فردی در کرونا محسوب می شود.

13- فرزندانتان را مشغول و سرگرم نگه دارید
ممکن است کودکان انگشتشماری درقرنطینه باشند که نخواهندانرژی درونشان را بیرون بریزند. به همین دلیل است که باید راه های مختلفی برای مشغول نگهداشتن آنها پیاده سازی کنید. برای مثال، اگر کودکانتان خیلی کوچک هستند، می توانید با آن ها کارهای دستی خلاقانه انجام دهید، مانند طراحی، درست کردن کاردستی، چرتکه، بازی تختهای و بسیاری دیگر. هرچند که اگر مشغول تحصیل هستند، باید آن ها را مشغول کتاب و فعالیتهای دیگری مانند دوچرخه سواری و باغبانی کنید.
14- مهمانی مجازی برپا کنید
هرچند که هم اکنون نمی توانیم میزبان یکدیگر باشیم، اما شاید تا به امروز هیچکس چیزی درباره مهمانیهای خانگی مجازی چیزی به شما نگفته باشد! این کار برای رهایی از فاصلههای ناخوشایند و خسته کننده و خستگی درکردن بعد از این فاصله طولانی مدت، عالیست. استفاده از اپلیکیشن های پیام رسان می تواند این کار را برای شما انجام دهد. بدون تردید از این مهمانی مجازی لذت خواهید برد.حتی می توانید شبکه اجتماعی چهره به چهره Houseparty را امتحان کنید که با آن میتوانید با افراد مورد علاقهتان دورهم جمع شوید و فضای مهمانی خانگی مجازی را بسازید. جالب است!
15- ویدئو خانوادگی بگیرید
این روزها ساخت ویدئو و کلیپ یکی از کارهای مرسوم شده است، پس چرا باید از قافله عقب بمانید؟ ویدئو گرفتن با اعضای خانواده میتواند بسیار مفرح و حتی راهی درمانی باشد زیرا همگی داریم باهم کاری انجام میدهیم. پس، همین حالا این پیشنهاد جذاب را به اعضای خانواده خود دهید و یک یادگاری فوق العاده از روزهای سخت قرنطینه کرونا داشته باشید.
چیزهایی که همیشه میخواستید انجام دهید
یکی از راه های توسعه فردی در کرونا این است که نگاهی به خواسته هایتان بیندازید. همه ما در زندگی کارهایی را دوست داریم انجام دهیم و همیشه افسوس کمبود وقت را می خوریم. درست است که این روزها استرس مبتلا شدن خود و عزیزانمان به کرونا، ما را پریشان احوال می کند، اما چه خوب است که به در ذهن داشتن نکات مراقبتی، کمی به خواسته هایمان فکر کنیم:
16- آشپزی یاد بگیرید
با نگاه کردن به پستهای غذاهای خوشمزه در فیسبوک و اینستاگرام، احساس گرسنگی می کنید؟ دست از پین کردن آنها بردارید و مشغول بهکار شوید. به سایت های آموزش آشپزی سر بزنید و به دنبال دستورپخت غذاهایی که دوست دارید بگردید و شروع کنید! مطمئنا در این دوران می توانید یک آشپز حرفه ای شوید.
17- عکاسی یاد بگیرید
اگر همیشه میخواستید عکاسی کنید اما هیچوقت برایش زمان مناسبی پیدا نکردید، امروز وقت آن فرا رسیده است. عکاسی تفریحی بسیار جالب است که میتواند به توسعه فردی در کرونا و یک مهارت تبدیل شود.
18- نواختن موسیقی بیاموزید
همانطور که پیش تر گفتیم، هیچوقت دیگری برای به دست آوردن مهارت های جدید و تجدید کردن بعضیهایشان، بهتر از این دوران کرونایی نیست. پس، از جایتان بلند شوید و موسیقی بنوازید. یا اصلا از فروشگاه های آنلاین، ساز مورد علاقه خود را خریداری کرده و از بسترهای آموزش آنلاین، شروع به یادگیری کنید.
19- اورگامی یادبگیرید
اورگامی هنری هوشمند است- تا کردن کاغذ به اشکال گوناگون کار چندان سختی به نظر نمی آید اما می تواند بسیار جذاب باشد. همچنین میتواند مهارتی جدید به رزومهتان اضافه کند.
20- پایکوبی کنید
شاید پایکوبی را نتوانیم گزینه ای رسمی و آکادمیک در حوزه توسعه فردی در کرونا بنامیم، اما پایکوبی و شادی به سلامت روح شما کمک می کند. پس چه خوب است در این دوران قرنطینگی، روحیه خود را با پایکوبی و شادمانی حفظ نماییم.
21- مستند ببینید
مستندها به طرز شگفتانگیزی آموزنده و دارای اطلاعات مفیدند. مستندهای زیادی درباره اتفاقات تاریخی مهم، اتفاقات سیاسی، رویدادهای جهانی، رویدادهای علم، و بسیاری دیگر وجود دارند. تماشای مستند روشی عالی و مفید برای گذراندن وقت و البته توسعه فردی در کرونا ابعاد تجربه و شناخت در قرنطینه است. شک نکنید!
22- دفتر خانگی عجیب بسازید
ازآنجایی که در شیوع کرونا، بسیاری از افراد به صورت دورکاری به فعالیت کاری خود مشغول هستند، لذا برای کارکردن شاید به فضای خانه عادت نداشته باشند. چاره چیست؟ گوشه ای از خانه یا اتاقی را به دفتر کار تبدیل کنید. ایده های جذاب خود را پیاده سازی کنید و یا اینکه از سایت های مخصوص به دکوراسیون ایده بگیرید.

23- کتاب صوتی گوش دهید
گوش دادن به کسی که اتفاق یا داستانی را روایت می کند، آرامش بخش نیست؟ شنیدن پادکست و کتاب صوتی یکی از جذاب ترین کارهایی است که در دوران کرونا می توانید انجام دهید. خواندن کتاب یکی از بهترین راه های توسعه فردی در کرونا و در حد زمان دیگری است.
24-درباره بازار سهام اطلاعات جمع آوری کنید
رکود اقتصادی بزرگ 2008 را به یاد دارید؟ در دوران سخت اقتصادی، می توانید با سرمایه گذاری روی سهام های مناسب، خسارت های ناشی از رکود کسب و کارهایتان را تا حدودی جبران کنید. البته به شما پیشنهاد می کنیم در ابتدا علم سهامداری و بورس را فراگیرید و یا اینکه از افراد متخصص این حوزه راهنمایی و کمک بخواهید. در غیر این صورت شاهد از دست رفتن سرمایه خود خواهید بود.
25- خانهتکانی کنید
تمیز کردن خانه یک چیز است، اما خانه تکانی چیز دیگری. درخانه تکانی، نه تنها سطوح را تمیز میکنید، بلکه از دست وسایل ناخواسته و غیرضروری خانهتان خلاص می شوید. فلسفه خانهتکانی باز کردن جای بیشتر در فضای شلوغ و بهمریخته است. پس چرا از این زمان برای رهایی از تعلقات بیهوده استفاده نکنید.
26- ترانه نوشتن یادبگیرید
یکی دیگر از راه های توسعه فردی در کرونا، کسب مهارت است. بسیاری از ما همیشه میخواستیم ترانه بسراییم، حتی شاید همهچیز را در ذهنمان آماده می کردیم، اما هرگز به آن جهت نداده ایم. این کاریست که برای تفریح میتوانید یاد بگیرید. کتاب هایی در این باب بخوانید و از آموزش های آنلاین استفاده کنید. اصلا علاوه بر سرگرمی، در صورت کسب مهارت می توانید به ترانه نوشتن و شعر سرودن، به چشم یک منبع درآمد نیز نگاه کنید.
در قرنطینه خانگی کرونا چه کنیم؟

آنچه که در بالا خواندید، راه کارهایی برای توسعه فردی در کرونا بود. اما در نهایت باید بگوییم چیزی که به آن احتیاج دارید، برنامه روزانه است که می تواند شما و خانوادهتان را آرام کند.
شاید در ابتدا کمی سخت باشد، اما تسلیم نشوید- میتوانید این روتین روزانه را با خانوادهتان حفظ کنید.
در شرایط عادی، برنامه روزانه حول محور مدرسه، کار، ورزش، فعالیت های گروهی مختلف و اجتماعی متفاوت مرتب بچرخد. اما، تا بازگشت به شرایط عادی، می توانید این برنامه قرنطینه خانگی در کرونا را به خاطر سپرده و از آن استفاده نمایید:
برنامه قرنطینه خانگی در کرونا
- همانند قبل از خواب برخیزید و به موقع به خواب بروید.
- برای هدفهای بسیارجاه طلبانه برنامهریزی نکنید.
- برای چیدن برنامه زمان بگذارید. این شاید فعالیتی سخت باشد، اما درحقیقت به شما در راحت جمع و جور کردن برنامه روزانه کمک میکند.
- به کودکانتان هم برای داشتن زندگی منظم کمک کنید. البته همواره به او احساس امنیت و آرامش دهید و از برنامه های آینده برای پرورش او سخن بگویید.
- با بچهها دورهمیهای خانوادگی ترتیب بدهید با نوجوانانتان صحبت و برنامه ریزی کنید؛ برنامه را توضیح دهید و مطمئن شوید تا آنها انتظارات شما را بفهمند و قبول کنند)
- به زمانهایی که برای کار یاتحصیل اختصاص میدادید، پایبند باشید.
- همانند قبل در زمانهای مشخص غذا بخورید.
- اگر کودک خردسال دارید، فعالیتهایتان را به زمانهای کوتاه (مانند سی دقیقهای) تقسیم کنید.
- برنامهها را برای کودکانتان مناسب سازی کنید- شما بهتر میدانید که آنها چه دوست دارند و به چه نیاز دارند. می دانید که چه مدت می توانند فعالیتی مشخص را انجام دهند. فعالیتهای مشترک را با فعالیت مختص به آنها ترکیب کنید.
- زمان استفاده کودکان از وسایل دیجیتال (موبایل، تبلت، کامپیوتر) را محدود کنید. از آنها به شکلی ابزاری استفاده نمایید؛ مثلا، به آناجازه دهید فقط برای زمانی مشخص از این وسایل استفاده کنند. (اگر دیداری مهم یا صحبت کاری دارید یا صرفا خستهاید، اجازه استفاده کودکان از این ابزارها را دهید)
- اگر کودکتان در طول روز نمیخوابد، “زمان استراحت” را در بخش بعدازظهر برایشان در برنامه قرار دهید.
- اگر به عنوان والدین برایتان مهم است که پس از کار کردن استراحت کنید، این نکات را به یاد داشته باشید:
- 1- در این زمان، کودکانتان میتوانند بازی کنند، در سکوت کتاب بخوانند، یا تکالیفشان را انجام دهند. شما فرزندتان را میشناسید، پس می توانید برایشان فعالیتی تعیین کنید که از انجام آن ها لذت ببرند (ترجیحا فعالیتهای آرام مانند پازل، خانهبازی و یادداشت روزانه). نظم دادن به این کارها در ابتدا سخت است، اما باید هرروز آن را انجام دهید و هر روز زمانش را افزایش دهید. کودکان نیز مانند بزرگسالان به استراحت نیاز دارند. اگر برایتان مهم است، استراحت آن ها را در اولویت بگذارید و مرز مشخصی برایشان قرار بدهید.
- 2- در زمان استراحت باید چه کار کنید؟ هیچ. لذت ببرید. استراحت کنید. خانه داری بدون وقفه، بدون سکوت و پاسخ دادن به نیازهای فرزندتان در همه وقت می تواند بسیار خستهکننده باشد، خصوصا سرو کله زدن با کودکان خردسال. پس این قابل قبول است که برای خودتان زمانی برای استراحت قرار دهید. نگران ریختوپاشهای دورتان نباشید، تمیز کردن خانه میتواند به زمان دیگری موکول شود.
نمونه ای از برنامه قرنطینه خانگی در کرونا
7:30 صبح: زمان بیدارشدن
8:00: صبحانه
9:00: تمیزکردن/فعالیتهای تفریحی/کلاسهای مدرسه
9:30: تکالیف
10:30: میان وعده
10:45:فعالیت فیزیکی/تمرین/یوگا
11:15: مطالعه
11:45: وقت استراحت
12:30ظهر: تمیزکردن/کارهای خانه
1:30: ناهار
2:00: استراحت
3:00: میان وعده
3:30: انجام تکالیف
4:00: فعالیت فیزیکی/ وقت گذرانی در حیاط
5:00: استفاده از موبایل / کامپیوتر
5:30: آماده کردن شام
6:00: شام
6:30: تماشای فیلم خانوادگی
سخن پایانی
همانطور که خواندید، توسعه فردی در کرونا و همچنین داشتن آرامش و محیط گرم و صمیمی در این دوران، امری شدنی است. با تمرین و تمرکز و البته تسلط بر روان می توانید به راحتی این دوران را بدون بیمار شدن و مشکلات فردی و خانوادگی پشت سر گذاشته و به دوران قبل بازگردید.
منبع
مرسی از مطلب خوبتون درباره توسعه فردی در کرونا . فک کنم که دوباره قرنطینه شروع بشه خوبه که به جای گذروندن وقت به بطالت از اینبرنامه ها بچینیم. من که میخوام به راه اندازی یه کسب و کار فکر کنم
من که بیشتر فکر می کنم ملت جای اینکه به فکر توسعه فردی در کرونا باشن، کلا به کرونا زیاد فکر نمی کنن! اگه یه وقتیم کار داشته باشیم بریم بیرون میبینیم به به، همه کلا بیرونن، مشغول همون کارای قبل کرونایی! یه طرح توجیهی اول باید براشون گذاشته بشه که بابا یه کم مراعات کنید، بعد حالا بخوایم بگیم بیاید از این فرصت استفاده کنید
اره بابا، همین تعطیلات عید غدیر همین مردم اینقدر رفتن شمال، آزادراه تهران شمال مسدود شد. حالا برن، ولی مراعات کنن. مشکل اینه که همه یادشون میره کرونا هست.