تکنیک های مثبت اندیشی کدامند؟ این روزها مبحث مثبت اندیشی به شدت باب شده است. چه کسی نمی خواهد تأیید کند که همه چیز خوب است و در نتیجه احساس خوشبختی کند؟ یک پیشنهاد ساده وجود دارد که همه آن را به منفی باف ها ارائه می دهند: “مثبت فکر کنید!“. البته ماجرا به این سادگی ها هم نیست. بلکه برای مثبت اندیشی باید تلاش کرد. البته خبر خوب این است که نیازی نیست که شما یک آدم خیلی سرخوش و غیر واقعی باشید تا دیدگاه خود را دوباره تغییر داده و به یک فرد مثبت تبدیل شوید. در واقع، مهم است که جنبه های تاریک یک وضعیت را در این فرآیند بپذیرید. مثبت اندیشی چیست ؟ در این مطلب با مجله آنلاین کسب و کار رشدآپ همراه باشید تا با مفهوم مثبت اندیشی و تکنیک های مثبت اندیشی آشنا شوید.
مثبت اندیشی چیست ؟
مثبت اندیشی چیست ؟ یک لیوان نیمه پر روی میز است؛ نیمه پر آن را نگاه می کنید، یا نیمه خالی اش را؟ اینکه چگونه به این سؤال کلیشه ای در مورد مثبت اندیشی پاسخ می دهید، ممکن است منعکس کننده دیدگاه شما از زندگی، نگرش شما نسبت به خود و اینکه خوش بین یا نبودن شما بوده و حتی ممکن است سلامتی شما را تحت تأثیر قرار دهد. مثبت اندیشی را حتی می توانیم یکی از روش های درمان دودلی در تصمیم گیری بنامیم چرا که با این کار می توانید به راحتی جوانب را برای تصمیم گیری بسنجید.
گاهی هم وسواس های فکری هستند که شما را به سمت این افکار سوق می دهند. آیا وسواس فکری دارید؟ با تست وسواس فکری می توانید از این موضوع آگاه شوید.
در واقع، برخی از مطالعات نشان می دهد که ویژگی های شخصیتی مانند خوش بینی و بدبینی می تواند بر بسیاری از زمینه های سلامت و رفاه شما تأثیر بگذارد. تفکر مثبتی که معمولا با خوش بینی همراه است، بخشی اساسی در مدیریت استرس موثر خواهند داشت که این در سلامتی فرد تاثیر زیادی دارد. اگر تمایل به بدبینی دارید، ناامید نشوید – می توانید مهارت های مثبت اندیشی را بیاموزید و از آن ها استفاده نمایید.

تکنیک های مثبت اندیشی
جو اکلر، یک درمانگر در آستین، تگزاس و نویسنده کتاب من نمی توانم شما را تعمیر کنم – زیرا شما نشکسته اید، توضیح می دهد که:”مفیدترین تعریف مثبت بودن داشتن امید و اعتماد به نفس در توانایی کنترل مشکل است، همراه با یادآوری اینکه هیچ چیز منفی نیست.”
در عوض، او مثبت بودن را هرچند کوچک به عنوان توانایی شناسایی لحظات مثبت تر یا لحظه های آرامش بخش، تعریف می کند.
اگر به طور طبیعی مستعد مثبت نگری نیستید و یا می بینید که با اضطراب فزاینده ای دست و پنجه نرم می کنید – خود را خسته نکنید.
جیمی گرومان، دکترای تخصصی، استاد دانشگاه گلف و نویسنده کتاب علم شارژ مجدد خود در عصر مطالبات بی امان می گوید: “برخی از افراد با عینک های گل رز و معماری عصبی متولد می شوند که آن ها را مستعد لذت بردن از احساسات مثبت و بهترین ها در جهان می کند.”
وی توضیح می دهد: “افراد دیگر به جای انواع گل رز با عینك هایی به رنگ خاکستری به دنیا می آیند – این یک قرعه کشی ژنتیکی است.”
در حالی که یادگیری اینکه چگونه یک فرد شاد باشید، برای برخی بیشتر از دیگران چالش برانگیز است، هر کسی می تواند مهارت های لازم برای رسیدن به آنجا را کسب کند.
خواه دنبال این باشید که مالیخولیای روزمره را به راحتی پشت سر بگذارید، در کار باانگیزه بمانید، روابط خود را بهبود ببخشید یا اعتماد به نفس بالاتری پیدا کنید، این 12 نکته به شما آموزش می دهد تا از جنبه های روشن نگاه کند (نیمه پر لیوان را ببیند) و احتمالا زندگی شما را در این روند تغییر می دهد.
1- یک شعار انتخاب کرده و آن را تکرار کنید
در ابتدا ممکن است عجیب به نظر برسد، اما صحبت کردن با خود یک ترفند آسان و از تکنیک های مثبت اندیشی است که می تواند به شما کمک کند.
ارین پاریسی، مشاور سلامت روان در اورلاندو فلوریدا می گوید: “ما اغلب به خودمان بیشتر از دیگران سخت می گیریم، بنابراین با خودتان مانند بهترین دوست خود صحبت کنید.”
برای اینکه راحت این کار را انجام دهید، سعی کنید یک شعار یا تأییدیه مثبت شخصی ایجاد نمایید. به عنوان مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
“این همان چیزی است که باید باشد”
“همه چیز به دلیلی اتفاق می افتد”
و “وقتی یک درب بسته می شود در دیگری باز خواهد شد”
یا حتی متن ترانه مورد علاقه یا یک از یک شعر.
پاریسی می گوید: “این شعار می تواند به راحتی لبخند دلپذیری را برای شما به ارمغان بیاورد و به شما یادآوری کند که اوضاع بهتر خواهد شد، حتی اگر همین حالا هم اوضاع خیلی خوب نباشد.”
در ابتدا ممکن است عجیب به نظر برسد، اما صحبت با خود یک ترفند آسان است که می تواند به شما کمک کند.
2- کمتر به افکار منفی توجه کنید
تا به حال خود را در یک چرخه نگرانی و دلواپسی گم کرده اید؟ تمایل دارید همه چیز را خیلی تجزیه و تجلیل کنید؟ این کار اصطلاحا نشخوار ذهنی نامیده می شود که روند ادامه تفکر مداوم درباره همان سناریوی تاریک است.
یادگیری شناختن این افکار نسبت به آنچه هستند – فقط افکار – می تواند به شما کمک کند تا خود را مدیریت کنید. همان طور که لیدی او در شماره ژوئن 2018، مجله اپرا نوشت ، “اگر یاد بگیرید که چیزها را آسان بگیرید، همه چیز می گذرد.”
3- با خودتان مهربان باشید
یکی از تکنیک های مثبت اندیشی این است که با خودتان مهربان باشید. وقتی چیزهای ناخوشایندی مانند: از دست دادن شغل، جدایی عاطفی، و یا تجربه های تلخی در زندگی اتفاق میافتند، خودتان را به سختی سرزنش نکنید. این کار واقعا دردناک است. تلاش برای سرکوب استرس یا غم و اندوه تنها باعث تشدیدشان می شود. به خودتان اجازه دهید همان احساس ترحم و پشتیبانی خود را حس کنید و آن را بروز دهید.
4- بیان خود را تغییر دهید ؛ از مهم ترین تکنیک های مثبت اندیشی
کلمات تفاوت زیادی در نحوه احساس شما و در نحوه درک دیگران از شما ایجاد می کنند. میشل گیلان، محقق خوشحال زیستن و نویسنده کتاب اشاعه شادی، توضیح می دهد: “یکی از بزرگترین راه های انتقال استرس به صورت کلامی است. بنابراین شروع یک مکالمه با یک جمله مثبت می تواند مسیر را به جای بهتری هدایت کند.”
به عنوان مثال ، وقتی کسی در محل کار از حال شما می پرسد، به جای اینکه بگویید: “من خیلی استرس دارم و سرم شلوغه!” چیزی مثبت شبیه به این را امتحان کنید ، “من بهترین ساندویچ بوقلمون و آووکادو را برای ناهار داشتم. روزت چگونه می گذرد؟ ” این می تواند به طور طبیعی مکالمه – و ذهن شما – را به سمت مثبت تری سوق دهد.
5- تمرین قدردانی روزانه را شروع کنید
تحقیقات نشان می دهد که ابراز قدردانی می تواند شادی را افزایش دهد، که به نوبه خود می تواند باعث افزایش قدردانی نیز شود.
اکلر می گوید: “اکنون این یک چرخه بزرگ برای ورود به سیستم است.”
به راحتی سه نکته را یادداشت کنید که بابت آن هاسپاسگزار هستید، حتی اگر فقط موارد بسیار اندک و کوچک باشند. گرومان به مطالعاتی اشاره می کند که نشان می دهد این مداخله – و موارد مشابه مانند نوشتن نامه به شخصی که نسبت به آن ها بسیار مهربان بوده – خوشبختی و خوشحالی را افزایش می دهد. حتی می توانید چرخه سپاسگزاری و مهربانی را با ارسال پیام کوتاه روزانه مثبت به عزیزان، ارسال کنید.
6- به بیرون از منزل بروید
ثابت شده است که گذراندن وقت در طبیعت باعث تقویت تفکر مثبت می شود.
اگر بیرون رفتن برای گردش یک گزینه مطلوب برای شما نیست، سعی کنید هر زمان اضطراب یا استرس دارید، گیاهان داخلی در محیط کار خود اضافه کنید یا حتی صحنه های طبیعت را در شبکه های اجتماعی تماشا کنید. در یک مطالعه نشان داده شد کسانی که بیشتر وقت خود را به تماشای زیبایی مادر طبیعت گذراندند، سریع تر از استرس خلاص شدند. تمرین ذهن آگاهی سهم عمده ای در مثبت اندیشی دارد.
7- مدیتیشن را امتحان نمایید
اکلر یادآوری می کند: اگرچه این یک توصیه کلیشه ای شده است، اختصاص زمان برای تمرین هوشیاری و مراقبه نقش مهمی در مثبت تر شدن دارد.
وی توضیح می دهد: “داشتن هوشیاری فقط برای چند دقیقه در روز به ما می آموزد كه همه چیز تغییر می كند و امید را در لحظات تاریك و سخت آسان تر می كند.” این همچنین به شما کمک می کند تا تمرین، شما را برای مشاهده و رویارویی، اما نه همیشه تسلیم شدن، افکار منفی که مغز شما دوست دارد القا کند، تقویت نماید. برای شروع به مکانی نیاز دارید؟ یکی از این برنامه های مراقبه را امتحان کنید.

8- در مورد “بهترین خود” ژورنال تهیه کنید
برای شروع با این تمرین نوشتن یک ژورنال زیبا درست کنید که بهترین ویژگی های شخصیتی را به تصویر می کشد. اکلر توضیح می دهد: “وقتی این تصویر را در ذهن داشته باشید ، 10 تا 15 دقیقه وقت بگذارید تا در مورد آن به طور مفصل بنویسید؛ تصور کنید زندگی پس از دستیابی به آن وضعیت چگونه خواهد بود.”
چندین مطالعه نشان داده است که هرچه بیشتر در مورد نسخه بهبود یافته خود بنویسید، احتمال تبدیل شدن به آن بیشتر است. این یکی از بهترین تکنیک های مثبت اندیشی است که می توانید امتحان کنید.
9- از تکنیک های مثبت اندیشی ؛ دیگران را نیز ببینید
پاریسی خاطرنشان می کند، داوطلب شدن می تواند خوشبختی را تقویت کرده و احساس رضایت را در شما ایجاد کند. مشارکت در کارهای مدارس، بیمارستان ها و پناهگاه های حیوانات خانگی، بی خانمان ها و خشونت خانگی را در نظر بگیرید. “مورد مناسب خود را پیدا کنید و به طور منظم با مشکلات بزرگتر از مشکلات خود رو در رو می شوید.”
10- اعمال مهربانانه تصادفی را تمرین کنید
آیا نمی توانید به یک کار داوطلب منظم متعهد شوید؟ حتی یک عمل کوچک مهربانی می تواند تأثیر مشابه و درخشانی داشته باشد. لباس های قدیمی، کتاب ها یا مبلمان اهدا کنید. هر از گاهی برای کسانی که دوستشان دارید، هدیه بخرید. خون اهدا کنید؛ در تلاش برای امدادرسانی در خصوص ویروس کرونا باشید. “با انجام کار خوب برای یک غریبه، شما به خودتان ثابت می کنید که مهربانی در جهان وجود دارد.”
11- به طور مرتب ورزش کنید
اگر می خواهید روحیه شما تغییر کند، بلند شوید و ورزش کنید. شاید باورش سخت باشد اما این یکی از بهترین راه ها و تکنیک های مثبت اندیشی است.
تحقیقات در مورد ارتباط بین ورزش و احساسات شما نشان می دهد که فعال بودن به شما کمک می کند تا شادتر و سالم تر باشید. برای بهره مندی از این مزایا نیازی به ماراتن نیست. ثابت شده است که حتی یک پیاده روی 10 دقیقه ای یا یک جلسه یوگا نیز می تواند تأثیرگذار باشد.
12- خیلی سخت تلاش نکنید!
به نظر می رسد که این کمی عجیب باشد، اما به گفته گرومن، برداشتن برخی از فشارها برای رسیدن به خوشبختی ممکن است به شما کمک کند تا در کل مثبت تر بیاندیشید.
وی مطالعه ای را انجام داد که نیاز به خوشبختی افراد را ارزیابی کرد و تحقیقات نشان می دهد، افرادی که نیاز بیشتری به احساس خوشبختی دارند، در واقع نسبت به افرادی که نیاز کمتری به آن دارند، ناراضی تر هستند.
13. به داشته های خود بیندیشید
یکی از مهم ترین تکنیک های مثبت اندیشی این است که به داشته های خود بیندیشید. زمانی را به یادآورید که در آرزوی تمامی چیزهایی که امروز در اختیار دارید، بوده اید. اما اکنون که آن ها را به دست آورده اید، فکر می کنید که همیشه از قبل بوده اند. خیر! تمرکز روی داشته ها، انرژی مثبت را به زندگی شما روانه می سازد و در نهایت سبب می شود بهتر زندگی کنید.
14. در طبیعت قدم بزنید
طبیعت همیشه درس های بزرگی به ما می دهد. علاوه بر این روح ما را تازه می سازد و به ما انرژی می بخشد. گاهی منفی نگری تنها به دلیل احاطه شدن با انرژی های منفی و سیاه است که به ما اجازه دیدن انرژی های مثبت کنارمان را نمی دهد. برنامه ای منظم بچینید و برای قدم زدن در طبیعت وقت بگذارید.
15. با افراد مثبت همنشینی داشته باشید
همنشینی با افرادی که مرتب در سر افکار منفی می پرورانند، شما را بیشتر در ورطه سیاهی فرو می برند. با کسانی هم کلام شوید که به شما انرژی مثبت می بخشند و نیمه پر لیوان را میبینند. این کار به طرز معجزه آسایی رویه زندگی شما را تغییر خواهد داد. مشخصات افراد سمی را در اطرافیانتان شناسایی کنید و روابط خود را با این دسته از افراد محدود سازید.
سخن پایانی
گرومن پیشنهاد می کند که خوشبختی را به عنوان یک محصول جانبی از زندگی پرمشغله در نظر بگیرید. وی توضیح می دهد: “برخلاف پول درآوردن که می تواند با تجزیه و تحلیل امور مالی و تلاش برای تهیه برنامه ای برای بهبود آن ها، درمورد خوشبخت کردن نتیجه معکوس دهد.”
“اینقدر بهش فکر نکن – فقط انجامش بده.”
اکلر توضیح می دهد: “به افکار منفی مانند تکرار یک برنامه تلویزیونی که یک میلیون بار دیده اید، نگاه کنید. به آن ها اجازه دهید در پس زمینه بازی کنند در حالی که شما تمرکز خود را به چیز دیگری تغییر می دهید.
با خودتان فکر کنید ، من توجه نمی کنم که __ سپس توجه خود را به جای دیگری جلب می کنید. “
اغلب ما بر این باور هستیم که این روزها خوشبخت شدن کار سختی است. حقیقت این است که خوشبختی همان جمله کلیشه ای “خوشبختی تو دل آدمه” است. با زدن عینک درخشان مثبت اندیشی بر چشم هایمان، هم می توانیم افکار خود را تغییر دهیم و به داشتن جامعه ای سالم تر کمک شایانی کنیم.